Akaryakıt, Alkol ve Sigara Ürünlerine Yüksek Zam: 3 Ocak'ta Otomatik Artış!

Yeniden değerleme oranlarının etkisiyle 3 Ocak'ta akaryakıt fiyatlarına otomatik bir zam yapılacak.

Cumhurbaşkanı tarafından başka bir karar alınmazsa 1 Ocak itibariyle birçok vergi, harç ve cezalar %58,46 oranında artacak. Bazı vergi ve harç türlerinde, Cumhurbaşkanının belirlediği oranın altında veya üstünde artış yapma yetkisi bulunuyor. Cumhurbaşkanının kararı değişmezse 1 Ocak'tan itibaren bu cezalar %58,46 oranında artacak.

Vergi Uzmanı Zam Tutarını Açıkladı!

Akaryakıt ürünlerindeki sabit vergiler manuel olarak otomatik hale getirildi. 3 Ocak 2024'te gerçekleşecek "Otomatik ÖTV" artışının, pompa fiyatlarına ne kadar bir vergi artışı olarak yansıyacağı belirsiz. Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, TÜİK tarafından Aralık 2023 Yİ-ÜFE rakamları açıklandığında akaryakıt ürünlerindeki sabit ÖTV artışlarının netleşeceğini belirterek 3 Ocak 2024 tarihinde alkoldeki ÖTV tutarının 1.057,45 TL olacağını ve bu artışın ürün satış fiyatlarına zam olarak yansıyacağını ifade etti.

Bingöl, "Şu an itibariyle bir litre alkolde 845,96 TL olan ÖTV tutarı, 3 Ocak'ta başka bir karar alınmazsa 1.057,45 TL olacak. Bu artış, bu ürünlerin perakende satış fiyatına zam olarak yansıyacak" şeklinde konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme