'Akılalmaz bir trajedi'

Memleket Partisi Konya İl Başkanı Levent Tatlı, Türkiye'nin gündemine oturan İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Y.Z.G kızı, H.K.G, savcılığa verdiği şikayet dilekçesine ilişkin basına açıklamasında bulundu.

'Akılalmaz bir trajedi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tatlı, 6 yaşından itibaren hergün tecavüze uğrayan H.K.G'nın "dini nikahı yapılmıştır" savunması ile normaleştirilmeye çalışılmasını akılalmaz bir trajedi olarak değerlendirdi.

Tatlı, "Memleket Partisi iktidar olduğu zaman eğer bir çocuğun kılına zarar verdiğiniz ortaya çıkarsa hiçbirinizi affetmeyeceğiz. Peşinizi bırakmayacağız."

Bu karara imza atanların yargılaması gerektiğini belirten Tatlı, 2022’nin ilk on bir ayında, 308 kadının öldürüldüğünü , 140 kadının tacize uğradığını 209 çocuğun istismar edildiğini, 728 kadına şiddet uygulandığını ve 26 kadının ise tecavüze uğradığını vurguladı.

Yakın geçmiştede aynı sorunların yaşadığını dile getiren tatlı Memleket Partisi'nin hesap soracağını öne sürdü.

Tatlı, "Bu ülkede maalesef her şey unutuluyor ama bizler ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyenleri unutmadık. Tarikat ve cemaat yurtlarında tecavüze uğrayan çocukların acısını içimizden atamadık. Günü geldiği zaman bu rezaletlere onay verenlerin hiçbirinin yakasını bırakmayacağız. Kendisinde bu ülke için sorumluluk hisseden tüm siyasilere sesleniyoruz; Bu tarikat ve cemaatlerin bir an önce incelenmesi, kontrol altına alınması ve bu rezaletlere karışanlardan hesap sorulması için daha ne yaşanmasını bekliyorsunuz? Dinen caizdir yalanlarıyla 6 yaşındaki çocukların gelin edildiği, dedesi yaşındaki sapık tarikat şeyhlerine adeta bir köle gibi sunulduğu gerçeklerine üç beş oy almak için kulaklarınızı mı tıkayacaksınız?"

Türkiye’nin çözmesi gereken onca sorun olduğunu dile getiren Tatlı, "biz hala yerimizde saymak istemiyoruz. Tarımı, üretimi, sanayiyi, uzay madenciliğini konuşmak varken çocuk tecavüzlerini, çocuk evliliklerini konuşmak istemiyoruz." Diye konuştu.

 

 

 

Bakmadan Geçme