Akörenliler'den Mehmet Aydın'a vefa  

Akörenliler, emekli olan Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın'a teşekkür plaketi takdim etti. Aydın, Akörenli hemşehrilerine ahde vefalarından dolayı teşekkür etti.

Akörenliler'den Mehmet Aydın'a vefa  
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akörenliler, emekli olan Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın’a teşekkür plaketi takdim etti.

Akörenliler adına konuşan Muzaffer Tulukcu, “17 Eylül 2018 tarihinde Konya Valiliğinde göreve başladı. Mehmet Aydın Bey, hizmet noktasında fevkalade mütevazı, kapısı ve telefonu devamlı açık bir bürokrattı. Akören’e ve hemşehrilerimize yaptığı hizmetler adına kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. Vali Yardımcısı Mehmet Aydın’a teşekkür plaketini Prof. Dr. Önder Kutlu, Pilot Hasan Bey’le birlikte takdim etti. 

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın da yaptığı veda konuşmasında, “Kıymetli hemşehrilerim vedalar biraz hüzünlü oluyor. Ben Konya’ya geldiğimde bir hedefim vardı. Vali Bey’in teveccühüyle o hedefimi aştım. Akörenliler deyince aklıma birlik ve beraberlik geliyor. Sizler ve Akörenlilerle ilgili olumsuz bir şey duymadım. Allah herkese makam veriri, mal verir, yetki verir. Ama birde süre veriyor. O süre bittiğinde geriye hizmet ve güzel anılar kalıyor. Bir Akörenli olarak sizlere teşekkür ediyorum. Bilgi ve tecrübemle her zaman sizlere yardımcı olacağım. Haklarımı helâl ediyorum. Ben hizmet bayrağını diğer arkadaşlara şerefle devrediyorum.” diye konuştu. 

Toplantıda ayrıca iş adamı Sedat Ertaş ile eski bürokratlardan Cemal Harmankaya’ya Akören’e yaptıkları yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Eski Medaş Genel Müdürü Cemal Harmankaya da kısa konuşmasında, iki türlü kamu yöneticisi olduğunu ifade ederek “Biri imza bırakan diğeri ise enkaz bırakan. Bizler imza bırakanlardan olalım. Akören için, çocuklarımız için ve bürokrasideki hemşehrilerimiz için Karadenizliler gibi birlik olmamız gerekir” ifadelerini kullandı. 

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen plaket takdim törenine Konya İl Müftü Vekili Kuddusi Uysal, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İbrahim Akyüz, Karayolları Müdür Yardımcısı Hakan Akceylan, Konya Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Mermer ile çok sayıda Akörenli bürokrat, akademisyen, yazar, esnaf ve iş adamı katıldı. 

Mehmet Aydın Kimdir?

1958’de Akören’de doğdu. İlkokulu Akören’de bitirdi. Mevlâna Ortaokulu ve Gazi Lisesi’ni bitirdikten sonra 1984’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Ordu Güzelyalı’da kaymakamlığa başladı. ABD’de bir yıl staj için bulundu. Batman-Kozluk ve Bayburt-Aydıntepe’de kaymakamlık yaptı. Ağrı vali yardımcılı görevinden sonra Aydın-Köşk, Antalya Serik’te, Edirne-Uzunköprü’de, Gaziantep-Şehitkâmil ve Bursa-Yıldırım’da kaymakamlık yaptı. 2018 yılında da Konya’ya vali yardımcısı olarak atandı. İngilizce bilen Mehmet Aydın, evli ve iki çocuk babasıdır. Fatma doğanay
 

Bakmadan Geçme