• Haberler
  • Siyaset
  • AKP,CHP, MHP Bu Anketin Sonucunu Bekliyordu! İşte Merak Edilen Anketin Sonuçları: Oy Oranları Gündemi Sarsacak!

AKP,CHP, MHP Bu Anketin Sonucunu Bekliyordu! İşte Merak Edilen Anketin Sonuçları: Oy Oranları Gündemi Sarsacak!

Araştırmaya göre Türk halkının yüzde 75,9'u İsrail'in Gazze'de bir katliam gerçekleştirdiğini düşünüyor.

Türkiye'deki yerel seçimlere yaklaşık dört ay kala, İVEM Araştırma tarafından yapılan son anketin sonuçları kamuoyuna duyuruldu. Gazeteci Zafer Şahin'in açıkladığı bu sonuçlar, özellikle İsrail-Gazze ilişkisi ve Türkiye'deki siyasi partiler arasındaki tutumlar üzerinde önemli tartışmalara yol açtı.

Araştırmaya göre Türk halkının yüzde 75,9'u İsrail'in Gazze'de bir katliam gerçekleştirdiğini düşünüyor. Ancak bu görüş TİP ve Zafer Partisi seçmenleri arasında daha düşük oranlara işaret ediyor. Ayrıca CHP içindeki değişimle ilgili soruda, Özgür Özel'in politikalarını değiştireceğini düşünenlerin oranı yüzde 41,8 iken Kılıçdaroğlu'nun politikalarını takip edeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 35,2 olarak belirlendi.

Herkes Kendi Partisiyle Yarışsın!

“Özgür Özel'in, Kılıçdaroğlu'ndan ayrı politikalar benimsemesi halinde oyunuzda değişiklik olur mu?” sorusuna verilen yanıtlara göre katılımcıların yüzde 27,7'si "Evet" derken "Hayır, oyum değişmez" diyenlerin oranı ise yüzde 57,6 olarak belirlendi. Ankete göre vatandaşların yüzde 48,9'u, tercih ettikleri partiye ait adayların yerel seçimlerde her yerde kendi partileri adına yarışmasını tercih ediyor. Ankete katılanların yüzde 40,1'i ise bazı il ve ilçelerde ittifakla seçime girmeyi destekliyor.

Bakmadan Geçme