• Haberler
  • Konya
  • Akşehir TSO'da taşlar yeniden diziliyor! Ender Kalkan'dan ikinci dönem kararı

Akşehir TSO'da taşlar yeniden diziliyor! Ender Kalkan'dan ikinci dönem kararı

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan, 4 Ekim'de yapılacak organ seçimleri öncesi yeniden adaylığını açıkladı. Kalkan, ikinci dönemde üretim, yatırım, ihracat ve istihdama odaklanacaklarını söyledi.

Akşehir TSO'da taşlar yeniden diziliyor! Ender Kalkan'dan ikinci dönem kararı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya’nın Akşehir ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi hareketlilik başladı. Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan, 4 Ekim 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek organ seçimlerinde yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Meclis üyesi adaylarıyla birlikte Akşehir’in simge noktalarından Nasreddin Hoca Türbesi önünde basın toplantısı düzenleyen Kalkan, geride kalan dönemde hayata geçirilen çalışmaları değerlendirdi, yeni dönem hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.

YENİ DÖNEMİN ODAĞINDA ÜRETİM VE İSTİHDAM VAR

İkinci dönem için yeniden yola çıkan Ender Kalkan, Akşehir ekonomisinin daha güçlü bir üretim yapısına kavuşması gerektiğini belirtti. Kalkan’ın yeni dönem hedefleri arasında Organize Sanayi Bölgelerinin genişletilmesi, Gıda İhtisas OSB’nin geliştirilmesi, tarım ve sanayinin daha güçlü şekilde buluşturulması yer aldı.

İhracat kapasitesinin artırılması ve özellikle gençler için yeni istihdam alanlarının oluşturulmasının da öncelikli başlıklar arasında olduğunu belirten Kalkan, bölgenin ekonomik potansiyelinin daha ileri taşınması için çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

Kalkan, Akşehir’in geleceğine yönelik yatırımların bugünden planlanması gerektiğini vurgulayarak üretim ve istihdamı artıracak projelerin yeni dönemin temelini oluşturacağını kaydetti.

“İLK DÖNEMDE ATILAN ADIMLAR BAŞLANGIÇTI”

Görevdeki ilk dönemde gerçekleştirilen çalışmaların yeni projeler için önemli bir zemin oluşturduğunu belirten Kalkan, ikinci dönemde daha büyük hedeflere odaklanacaklarını söyledi.

Kalkan, “İlk dönemde atılan adımlar, yeni hedeflerimizin bir başlangıcıydı. Daha güçlü sanayi, daha fazla yatırım, daha yüksek ihracat ve daha fazla istihdam için çalışmaya ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

AKŞEHİR’İN YANI SIRA 3 İLÇE İÇİN DE HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışma alanının yalnızca ilçe merkeziyle sınırlı olmadığını dile getiren Kalkan, Yunak, Çeltik ve Tuzlukçu’ya yönelik çalışmaların da yeni dönemde devam edeceğini belirtti.

Bölgesel kalkınma anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Kalkan, ilçeler arasındaki ekonomik iş birliğinin geliştirilmesinin bölgedeki ticaret ve üretim kapasitesine katkı sağlayacağını söyledi.

“MAKAM DEĞİL HİZMET, GÖREV DEĞİL SORUMLULUK”

Adaylık açıklamasında birlik ve ortak akıl mesajı veren Ender Kalkan, yönetim anlayışlarının makamdan ziyade hizmet üzerine kurulu olduğunu belirtti.

Kalkan, “Bizim anlayışımızda makam değil hizmet, görev değil sorumluluk vardır. Üyelerimizin desteği, hemşerilerimizin güveni ve ortak aklımızla Akşehir’in geleceğini birlikte inşa etmeye devam etmek için ikinci dönem başkan adaylığımı açıklıyorum. Meclis üyesi adaylarımızla birlikte çıktığımız bu yol Akşehir’imize ve bölgemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Nasreddin Hoca Türbesi önündeki program, yeni dönem meclis üyesi adaylarıyla gerçekleştirilen duanın ardından günün anısına çekilen fotoğrafla sona erdi.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!