Akşehir'in tek kadın şoförü

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya Dünya Şoförler Günü münasebetiyle Akşehir Şehirlerarası Otogarı'nda şoförlerle bir araya geldi.

Akşehir'in tek kadın şoförü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; Dünya Şoförler Günü münasebetiyle Akşehir Şehirlerarası Otogarı'nda şoförlerle bir araya geldi.
 Başkan Akkaya, Akşehir’in Şehirlerarası Otobüs firmasında tek kadın şoför olarak çalışan Funda Çepel’i de tebrik etti. 2 yıldır şehirler arası otobüs firmasında şoförlük yapan Funda Çepel'in kullandığı otobüse binerek seyahat eden Başkan Akkaya, yolculuk esnasında Funda Çepel ile sohbet etti. Başkan Akkaya şoförlük mesleği tercih ederek dikkatli bir şekilde otobüsü kullanan Çepel’i tebrik etti.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Akşehir otogarımızda şoförler günü münasebetiyle şoförlerimizi tebrik ederken Akşehir’deki otobüs firmamızda uzun yıllardır kadın kaptan şoför olarak görev yapan Funda hanımla karşılaştık. Kendilerine ait otobüslerinde 3 kaptandan biri olarak görev yaptığını öğrendik. 4 nesildir Funda hanımın ailesi bu mesleği yapıyormuş. Biz de az önce Funda hanımla beraber küçük bir seyahat yaptık, gerçekten çok güzel araç kullanıyor. O aracı kullanırken çok rahat kahvenizi, çayınızı yudumlayıp rahat bir yolculuk yapabilirsiniz, aracı sarsmıyor. Bu noktada kendilerini tebrik ediyorum. Sağlıcakla kazasız belasız yolculuklar diliyorum. Akşehirimiz'de, böyle bir kadın kaptan şoför olmasından da gurur duyduğumuzu belirtiyorum” dedi.
Konya’nın Akşehir İlçesinde şehirler arası tek kadın şoför olan Funda Çeper, 4 kuşaktır bu mesleğin içinde olduklarını belirterek, ata mesleği olan şoförlüğün babasından kendisine kaldığını söyledi.

 

Bakmadan Geçme