Akşener: Cumhurbaşkanlığın kötü geçti, bari jübilen güzel olsun

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlere 5 ay kaldığını vurgulayarak, tarih yaklaştıkça iktidarın erken seçim için çırpındığını ve kazanabilmek için ideal bir tarih aradıklarını ifade etti.

Akşener: Cumhurbaşkanlığın kötü geçti, bari jübilen güzel olsun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener, "Önümüzdeki 5 ayda, senin seçilebileceğin, herhangi bir tarih yok. İstediğin kadar uğraş, sandıktaki hazin sondan, kurtuluş yok. İster yarın yapılsın, ister bir ay sonra, sandıkta senin için, emeklilikten başka bir seçenek yok." dedi. 

AK Parti'nin, Haziran ayında yapılması beklenen seçimlere bile çamur atma çabasında olduğunu ifade eden Akşener, “Mikrofonu önünde bulan, her AK Partili, başka bir yorumda bulunuyor. Hatta en son, güzelim Haziran ayına bile, çamur atmaya başladılar. Neymiş efendim? Haziran ayı sıcak oluyormuş… Neymiş efendim? Haziran ayında sınavlar varmış… Arkadaş! 2018’de, erken seçim kararı aldığınızda, Haziran ayı, pek bir güzeldi de, şimdi birden sıcak mı oldu? 2018’de, üniversite sınavlarının olduğu gün için, seçim kararı aldığınızda, öğrenciler, umurunuzda değildi de, bu sene mi, birden aklınıza geldi?” şeklinde konuştu.


“ÖNÜMÜZDEKİ 5 AY DA SEÇİLEBİLECEĞİN BİR TARİH YOK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için seçimlerde ki hazin sondan kaçamayacağını söyleyen Meral Akşener sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Erdoğan; Sen hiç kendini yorma. Buradan açıkça ilan ediyorum: Önümüzdeki 5 ayda, senin seçilebileceğin, herhangi bir tarih yok. İstediğin kadar uğraş, sandıktaki hazin sondan, kurtuluş yok. İster yarın yapılsın, ister bir ay sonra, sandıkta senin için, emeklilikten başka bir seçenek yok. Sana bir dost tavsiyesi: Yancılarınla, kafa kafaya verip, hesap yapacağınıza, son 5 ayında, giderayak, doğruları yapmak için çaba sarf et. Cumhurbaşkanlığın kötü geçti, bari jübilen güzel olsun. Küstürdüğün milletimizin oyunu alman, bu saatten sonra, çok zor ama, hiç olmazsa, gönlünü almak için, biraz çaba göster.”


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 yıldır yolsuzluklardan hesap sormadığını dile getirerek, iktidarının son 5 ayında yolsuzlukla mücadele anlamında gayret etmesini rica ederek şu ifadelere yer verdi:

 “Yaptığın ibretlik hataları, en azından telafi etmek için, biraz gayret göster. Mesela; 20 senedir hesap soramadın ama, bari son 5 ayında, yolsuzlardan hesap sor. Mesela; Hazır EYT çıkmışken, Nebati Bakanı emekli et. Merkez Bankası Başkanını emekli et. Beş maaşlı danışmanlarını emekli et. İYİ Parti iktidarına, çok ama çok az kaldı. Uzun ince bir yoldasın, gideceksin, sandık gelince. Acınacak bir haldesin, gideceksin, sandık gelince! Artık yolun sonu göründü.”
    
         

Bakmadan Geçme