AKYÜREK: 'Eser ve yatırım siyasetinin temsilcileri olarak yaptıklarımızla konuşuyoruz'

AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, ilçe programlarına Akşehir ve Hüyük'te devam etti.

AKYÜREK: 'Eser ve yatırım siyasetinin temsilcileri olarak yaptıklarımızla konuşuyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akyürek’in ilçe ziyaretleri, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın Konya Garı’nda karşılanmasıyla başladı. Bakan Yardımcısı Demircan ve AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ile birlikte Akşehir ilçesinde vatandaş ve esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Akyürek’e; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdussettar Yarar ve AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu da eşlik etti.  

Seyyid Mahmud Hayrani Hazretleri’nin Türbesi’ni ziyaret ettikten sonra, restorasyonu tamamlanan Nasreddin Hoca Türbesi ve Hasan Paşa İmaret Camii’nin açılış törenine katılan Akyürek, burada yaptığı konuşmada bir taraftan seçimler için ziyaretler yaptıklarını;  ziyaret edilen her yerde de açılış, temel atma ve hizmet tesislerinin faaliyete geçme sürecini de başlattıklarını belirtti. Tüm bu hizmetlerin büyük bir fark oluşturduğuna dikkat çeken Akyürek, “Gerçekten şu anda baktığımızda Cumhurbaşkanımız gün geçmiyor ki dünya çapında eserlere imza atmasın. Bir taraftan Cumhurbaşkanımız, bir taraftan belediye başkanlarımız, ülkemizi adeta eserlerle donatıyor. Eser ve yatırım siyasetinin temsilcileri olarak bizler, yaptıklarımızla konuşuyoruz. Büyük bir buluşmayı hemen birkaç gün sonra, Salı günü Kılıçaslan Şehir Meydanı’nda Konya’mızda gerçekleştirmiş olacağız. Tüm hemşerilerimizi Büyük Konya Mitingi’ne, Cumhurbaşkanı’mızla buluşmaya davet ediyorum” dedi. 

“AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ”
Nasreddin Hoca’nın Akşehir için yaptığı “dünyanın merkezi” tanımlamasını hatırlatarak sözlerine devam eden Akyürek, “Akşehir gerçekten dünyanın tam merkezi midir bilmiyorum ama çok yaşanılabilir bir şehir burası. Tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla, tabiatıyla, insanıyla Türkiye’nin örnek şehirlerinden birisi. O nedenle bu şehre bu güne kadar hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza, katkı yapan iş insanlarımıza, kültür insanlarımıza, edebiyat insanlarımıza, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Şu anda da hem Konya’mızı, hem bölgemizi başarıyla temsil eden Milletvekilimiz Orhan Erdem kardeşimize de şehrimiz adına şükranlarımızı arz ediyoruz. Biz de görev yaptığımız süreçte bu güzel şehre katkılarda bulunmaya çalıştık. İlçe Belediye Başkanımızla birlikte Büyükşehir yatırımları açısından en çok önem verdiğimiz şehirlerden birisi Akşehir oldu. Özellikle Akşehir Arastası’nın günümüzdeki şekle getirilmesi nedeniyle ben şahsen çok mutlu oluyorum. Yine tarihi dokunun güçlenmesine bizlerin de hasbelkader katkıları oldu. Bundan sonra da Akşehir’imiz için, Konya’mız için, ülkemiz için, insanımız için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz, iş yapmaya çalışıyoruz. Laf değil; iş üretiyoruz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” ifadelerini kullandı.
Yüzyıllar ötesinden Hasan Paşa, Nasreddin Hoca ve  daha nice büyüklerin Akşehir’den önemli mesajlar verdiğini dile getiren Akyürek, “Onlar, hem mirasımıza sahip çıkın diyor hem siz de eserler bırakın, böyle kalıcı hizmetlere imza atın diyor. Bu duyguyla hareket etmek gerektiğini düşünüyorum. Kadrolarımızın, arkadaşlarımızın, değerli bakanlarımızın, hükümetimizin bu duyguyla hareket ettiğini biliyor, programımızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 
“AK PARTİ DÖNEMİNDE 4 BİNE YAKIN RESTORASYON YAPILDI”
Akşehir ziyaretleri sonrası Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ile birlikte Hüyük ilçesine geçen Akyürek, burada da esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem ve AK Parti Hüyük İlçe Başkanı Muammer Karaaslan’ın da eşlik ettiği ziyarette Akyürek, Hüyük’ün Tolca Mahallesi’nde restorasyonu tamamlanan tarihi Şeyh Şehabeddin Camii’nin açılış törenine katıldı.
Yoğun katılımla gerçekleşen açılış töreninde konuşan Akyürek, “Burası beylikler döneminden kalan bir eser. Beyşehir Eşrefoğlu Beyliği’nin merkezi. Selçuklu ecdadımıza, o dönemin Anadolu beyliklerine çok şey borçluyuz. Ne yapsak bu borcu ödeyemeyiz. Anadolu’muzun, Türk-İslam medeniyetinin merkezi olmasında, bize vatan olarak miras bırakılmasında Selçuklu ecdadımızın, Anadolu beyliklerinin çok önemli katkısı, rolü var: Onlar bize bu vatanı miras olarak bıraktı. Bu toprakları onlar emanet etti. Bizim de onlara layık olduğumuzu göstermek için onların bıraktıkları eserlere, değerlere ve onların misyonuna mutlaka sahip çıkmamız lazım. İşte onu yapmaya çalışıyoruz. Belediye Başkanımızı tebrik ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımız, Bakan Yardımcımız, Hükümetimiz, buradaki bütün çalışmalara katkıda bulundu. Sadece Konya’da yapılan restorasyon sayısı hükümetimiz döneminde 4 bine yaklaştı. Cumhuriyet tarihi boyunca belki 200-300 restorasyon yapılmıştır. AK Parti Hükümeti döneminde, 4 bine yaklaşan restorasyonla tarihimize karşı, ecdadımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalıştık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” cümlelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme