Akyürek, Şehit aileleri ve Gazileri ziyaret etti

AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Akyürek, Şehit aileleri ve Gazileri ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akyürek, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Buğur’u kendi binalarında ziyaret ederek, onlarla hasbihal etti. 

“ŞEHİTLERİMİZİN MİRASINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ“
Şehitlik ve gaziliğin Anadolu’da çok özel bir yere sahip olduğunu belirten Akyürek, “Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim onurumuzdur. Bize emanettir, bizim kendi ailelerimizdir. Bu vatanı şehit ailelerimize, gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz. Bugün bağımsız, hür bir şekilde bu topraklarda yaşıyorsak, bu coğrafyada var olmuşsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Biliyorsunuz, Devlet-i Aliye dağıldıktan sonra, Anadolu da işgale uğradı. Anadolu’yu bile elimizden almak istediler. Ama ecdadımız büyük bir mücadeleyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm milletimiz büyük bir kurtuluş savaşı vererek anavatan Anadolu’muzu bize emanet ettiler. Biz de hep birlikte bu emanete sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Bu emaneti en güzel şekilde hem muhafaza etmeye; geliştirerek güçlendirerek, gelecek nesillere aktarmaya gayret ediyoruz. Burası Selçuklu toprakları. Burası Osmanlı yadigarı. Dolayısıyla Türkiye Yüzyılı dediğimiz Türkiye’nin ikinci yüzyılı, aynı zamanda bizim lider ülke Türkiye hedefine ulaştığımız bir yüzyıl olacaktır. Onun işaretlerini görüyoruz. Gerek İHA’larımız, SİHA’larımız, tanklarımız, uçaklarımız, Kızıl Elma’mız ve daha nice savunma sanayi ve diğer yatırımlarla Türkiye Yüzyılı’na çok güçlü bir giriş yapmış durumdayız. İkinci yüzyıl inşallah Türkiye’nin yüzyılı olacaktır. Ve Türkiye,  lider ülke hedefine mutlaka ulaşacaktır. Bunda şehitlerimizin o kutsal mirasının payı vardır. Gazilerimizin duası vardır” dedi.

AKYÜREK ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİ ZİYARET ETTİ
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, Akyürek’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Şehrimize ve şehit ailelerine yapmış olduğunuz hizmet asla yadsınamaz. Ahde vefa en fazla şehit ailelerinde ve gazilerdedir. Hem sizlerin nezdinde hem de Sayın Cumhurbaşkanımızda şehit ailelerine ve gazilerine kardeşim mesabesindedir denmesi ve yaklaşımı çok nettir. Bu yoğun ortamda bizi ziyaret ettiniz. Yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı.
Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Buğur da kendilerine verdikleri destek için Akyürek’e teşekkür etti. Buğur, “Her daim bizim yanımızda olduğunuzu belediyelerimizle, milletvekillerimizle, valimizle protokol olarak özellikle her zaman hissettirdiniz. Çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Akyürek, bir diğer ziyaretini de Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir’e yaptı. Şehit ailelerine yönelik özel olarak verdiği hizmet dolayısıyla teşekkür eden Pekdemir, “Bizlerin acısını en fazla bilen bir kişi olarak sizlere gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nızda, gerekse milletvekili olduğunuz sürede hep bizim yanı başımızda oldunuz. Sizlere şahsım ve tüm şehit aileleri olarak şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda gaziler Akyürek’e bayrak hediye ederek seçim çalışmalarında kendisine kolaylıklar diledi. 

AKYÜREK PAZARCI ESNAFINI ZİYARET ETTİ
AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, şehit aileleri ve gazilere yönelik gerçekleştirdiği ziyaret sonrası seçim çalışmalarına devam etti. 14 Mayıs’a sayılı günler kala sahadaki çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Akyürek, Selçuklu Dumlupınar Semt Pazarı’nda esnaf ve vatandaş ziyareti düzenledi. Pazarcı esnafı ve bölgedeki vatandaşlar tarafından yakın ilgiyle karşılanan Akyürek’e çalışmalarında AK Parti İl Başkanvekili Kazım Küçükçöğen ve AK Parti İlçe Başkanı Asım Ceyhan da eşlik etti.
 

Bakmadan Geçme