Akyürek: Türkiye yüzyılında en parlak şehir Konya olacak

AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, Konya merkezde dolu dolu bir ziyaret programı gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katılımlarıyla gerçekleşen 83 sağlık tesisinin açılış programında yerini alan Akyürek, ardından Bakan Koca ile birlikte Tarihi Bedesten ve Türbe Önü Çarşılarında esnaf ve vatandaş ziyareti gerçekleştirdi.

Akyürek: Türkiye yüzyılında en parlak şehir Konya olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, Konya merkezde bir çeşitli programlar kapsamında esnaf ve iş insanlarıyla buluştu. 

Konya merkezdeki ziyaretlerine AK Parti Konya İl Başkanlığı’ndan başlayan Akyürek, Karatay ilçesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katılımlarıyla gerçekleştirilen 83 sağlık tesisin açılış töreninde konuştu. Akyürek, “Sayın Bakanımızın böyle pandemi döneminde sonra ve bir deprem sürecinde görevde olması, ülkemiz adına bir şans oldu. Gerçekten bu ağır imtihanlardan sağlık alanında başarılı bir şekilde çıktıysak, sağlık teşkilatımızın Sağlık Bakanımız koordinasyonunda bütün sağlık çalışanlarımızın, doktorlarımızın, hemşirelerimizin ve görev yapan sağlık teşkilatındaki tüm kardeşlerimizin büyük emeği oldu. Sayın Bakanımız, aynı zamanda Konya’mızdaki sağlık yardımlarının tamamının da lokomotifi oldu, Konya’mızın gururu oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz, Allah kendisinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Açılış sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Hümeyra Saçkesen ile birlikte Tarihi Bedesten ve Türbe Önü Çarşılarında esnaf ve vatandaş ziyareti gerçekleştiren Akyürek, akabinde Taş Bina Sanat ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen gençlik buluşmasına katıldı.

“KONYA BU HIZINI DEVAM ETTİRDİĞİNDE TARİHTEKİ MİSYONUNA UYGUN BİR SEVİYEYE GELECEK”

Günün sonunda Konya Ticaret Odası Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda da iş insanlarıyla bir araya gelen Akyürek, Konya iş dünyasının başarılı çalışmalarına dikkat çekti. Akyürek, “Konya bu güçlenme hızını devam ettirdiğinde tarihteki misyonuna uygun bir seviyeye gelecektir. Zaten 1200’lerin Konya’sı en muhteşem Türk kenti kabul ediliyor tarihçiler tarafından.  150 binden fazla nüfusu olduğu kabul ediliyor. Ama 1930’a gelindiğinde Konya 30 binli nüfuslarda. Fakat hamdolsun yine hem nüfus açısından, hem üretim, hem istihdam, hem gelişim açısından çok farklı bir konumda. Bu yeni dönemin gereği. Dünyaya açılma süreci hem sanayicilerimiz, iş adamlarımız hem kurumlarımızın açılma süreci. Ticaret Odası’nın ilk düzenlediği fuar gezilerinde ben de vardım. Ama nereden nereye geldik. Şimdi gezi değil; fuar katılımcısı olarak ağırlığımız var hamdolsun” dedi. 

“BU ÜLKEDE SADECE KONYA AYAKTA KALSA TEK BAŞINA TÜRK DEVLETİNİ YENİDEN KURAR”

Şimdi de Türkiye Yüzyılı sloganıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın açmış olduğu yolda devam ettiklerini belirten Akyürek, “Türkiye Yüzyılı Türkiye için inşallah şahlanış yüzyılı olacak. Lider ülke hedefine doğru daha hızlı ilerlemek lazım. Bu yüzyılın en parlak şehirlerinden birisi, yıldız şehri de inşallah Konya olacak. Çünkü bir başkent daima başkenttir. Bu söylem çok güçlü bir söylemdir. Nevzat Yalçıntaş hocamız şöyle söylemişti: Konya’nın büyüklüğünün Konyalılar olarak farkında olun. Konya’nın büyüklüğü sadece coğrafi alandan ibaret değil. Konya, bir misyon şehri. Türk-İslam medeniyetinin proje şehri. Selçuklu ecdadımızın, Osmanlı’nın da altyapısını oluşturan bir şehir. Türkiye’deki bütün iller problem yaşasa, bir sıkıntıya girse, Konya bölgesi ayakta kalsa, Türk Devletini yeniden kurar ve yeniden inkişaf eder. Yani yeniden büyütür geliştirir. Yani böyle bir misyona sahip bir şehirde hepimizin farklı bir sorumluluğu var. Allah muhafaza etsin, ülkemizi, milletimizi. Önce ülkemiz, önce milletimiz, önce inancımız, değerlerimiz. Allah bu yolda hizmet etmeye devam nasip eylesin. Değerlerimize bağlı kalarak, ülkemiz için, milletimiz için çalışmaya devam etmemizi nasip etsin ve bu niyetimizi de kalbimizden hiç almasın” cümlelerine yer verdi. 
 

Bakmadan Geçme