Alaaddin – Şehir Hastanesi tramvay hattında sona doğru!
Konya Büyükşehir Belediyesi, Alaaddin – Adliye Tramvay Hattı'nı Şehir Hastanesi'ne bağlayacak 1,4 kilometrelik bağlantı hattı çalışmalarında sona geldi.
Belediye ekipleri, hattın inşa edildiği Yeniceler Caddesi’nde kapalı olan şeridin asfaltını yenileyerek yolu tekrar trafiğe açtı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yıl sonuna kadar hattın tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.
Başkan Altay, Konya merkezde ulaşım kalitesini artırmak amacıyla raylı sistem yatırımlarının hız kesmeden sürdüğünü vurguladı. Stadyum – Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nın ilk etabı olan Şehir Hastanesi – Yeni Sanayi arasındaki 11,1 kilometrelik bölümde çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini aktaran Altay, ikinci etap olan Yeni Sanayi – Stadyum hattının inşasına da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlandığını söyledi.

Altay, Alaaddin – Adliye Tramvay Hattı’nı Şehir Hastanesi’ne bağlayacak bağlantı hattının tamamlanmasıyla şehirde raylı sistemin daha kapsamlı bir şekilde hizmet vereceğini ifade ederek, “Ekiplerimiz hummalı bir şekilde çalışıyor, hattın yıl sonuna kadar hizmete açılmasını planlıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.