Alanya'da gol yok, puanlar paylaşıldı!
Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında Alanyaspor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Her iki takımın da zaman zaman etkili olduğu mücadele golsüz beraberlikle sonuçlandı.
Maçın ilk bölümünde Çaykur Rizespor, Laçi ve Sowe ile önemli fırsatlar yakaladı. Kaleci Ertuğrul Taşkıran’ın başarılı müdahaleleri, konuk ekibin öne geçmesine engel oldu. Alanyaspor ise Güven Yalçın ve Sporar’la gole yaklaşsa da, kaleci Erdem Canpolat kritik anlarda gole izin vermedi.
Alanyaspor’un kanat organizasyonlarıyla geliştirdiği ataklarda ceza sahasında etkili olmaya çalıştığı gözlendi. Sporar’ın bir kafa vuruşu üstten auta giderken, Güven Yalçın orta sahadan kaleyi yokladığı bir pozisyonda golü bulamadı.
Rizespor ise özellikle Sowe ile savunma arkasına sarkarak tehlike yaratmaya çalıştı ancak son vuruşlarda isabet bulmakta zorlandı. Alanyaspor’da yapılan bir geri pas hatasında araya giren Sowe’un şutu da auta gitti.
Maçın son bölümlerinde Efecan Karaca’nın sert şutu da sonucu değiştirmeye yetmeyince, mücadele başladığı gibi sona erdi. Alanyaspor ve Çaykur Rizespor sahadan birer puanla ayrıldı.