• Haberler
  • Konya
  • Ali Rıza Alaboyun Bera Holding Genel Kurulu sürecinde yaşananlara açıklık getirdi

Ali Rıza Alaboyun Bera Holding Genel Kurulu sürecinde yaşananlara açıklık getirdi

Bera Holding Olağan Genel Kurul sürecinde yaşanan bazı gelişmeler nedeniyle hafta içinde yönetim kuruluna aday olmayacağını açıklamış olan Ali Rıza Alaboyun, genel kurul süreci ve sonrası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ali Rıza Alaboyun Bera Holding Genel Kurulu sürecinde yaşananlara açıklık getirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ALİ RIZA ALABOYUN BERA HOLDİNG GENEL KURULU SÜRECİNDE YAŞANANLARA AÇIKLIK GETİRDİ

17 Haziran 2021 Perşembe günü yapılan Bera Holding Olağan Genel Kurul sürecinde yaşanan bazı gelişmeler nedeniyle hafta içinde yönetim kuruluna aday olmayacağını açıklamış olan Ali Rıza Alaboyun, genel kurul süreci ve sonrası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ali Rıza Alaboyun ‘Bugün Bera Holding olarak anılan, Komabassan Holdingin 30 yıl önce annelerimizin bilezikleri, babalarımızın birikimler ve Almanya’da çalışan vatandaşlarımızın küçük tasarrufları ile kurulmuştu. Geçmişte yaşanan bazı nedenler ile ortaklar mağdur olmuşve hukuk davaları sonucu holding kapanma noktasına gelmişti.Yoğun çabamız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bize olan güveni nedeniylekanun çıkmış ve holdingin önündeki belirsizlik ortadan kalkmıştı. Hisselerimiz borsada çok büyük bir performans göstermiş ve kurucu ortaklarımız kayıplarının büyük bir bölümünü telafi edebilmişti. Global anlamda holdinge olan güven artmıştı. 2016 yılında yabancı yatırımcının aldığı hisse adedi 80 bin civarında iken,  yabancı yatırımcı hissesi bugün itibariyle 34 Milyon hisseye yaklaştı. Bir anlamda holding hissesinin yüzde onu yabancılartarafından alınmıştı. Holding sermaye yapısı ve başarısı nedeni ile örnek gösterilmeye başlanmıştı’ şeklinde açıklamada bulundu. Alaboyun sözlerine şöyle devam etti;

SEÇİLEMEYECEKLERİNİ ANLAYINCA ALİ RIZA ALABOYUN SPEKÜLATÖRLERLE HOLDİNGE ÇÖKECEK DEDİKODUSUNU YAYDILAR.

 ‘Kanun çıktıktan sonra holdingin yeniden yapılandırılması ve kronikleşmiş sorunların çözümü konusunda eski yönetim kurulu üyeleri ile fikirayrılığına düştüm ve yeni bir ekip ile holding yönetimine talip oldum. Yönetime aday olmam ile birlikte adaylık sürecinde mevcut yönetimin yoğungirişimleri ile bir dedikodu ve karalamakampanyası ile karşılaştım. Bana destek veren binlerce yerli yatırımcıdan ileri gelenlerini spekülatör diye suçlayarak baskı altına almaya çalıştılar.‘Ali Rıza Alaboyun spekülatörlerle holdinge çökecek’ diye iftiralar atıldı. Hâlbukibuyatırımcıların ileri gelenlerine geçen yıl Ankara’da,bu suçlamayı yönelten yönetim kurulu üyelerince,brifingverilmiştir.Yerliyatırımcılarla geliştirilen iletişim ve şeffaflık sonucu Bera Holdinge olan ilgi artmış ve binlerce yeni yatırımcı Bera Holding hissesi almıştır. Binlerce yerli yatırımcının tercihi ve yeni yabancı fonların girişi ile son 15 ayda holding hissesi 5 TLlerden 34.5 TL lere kadar çıkmıştır. Bu sayede kurucu ortaklarımız borsada hisselerini değerlendirerek mağduriyetlerinin büyük bir kısmını giderdiler.

LİSTEMDEKİ ADAYLARA ÇEKİLME BASKISI YAPILDI

Bana destek veren yerli yatırımcılardan hiçbiri ne yönetim kurulu üyeliğinde nede başka bir konuda benden bir talebi olmamasına rağmen maruz kaldığım dedikodu ve iftiralara karşı, Ak Parti içinde saygınlığı yüksek ve bana güvenen bir kadro ile yönetime talip olmuştum. Yönetim listemi yabancı yatırımcılarla paylaşarak onların desteğini almıştım. Bu gelişme üzerine listemde olan kişilere baskı yapılmaya başlandı ve iki arkadaşım listemden çekilmek zorunda kaldı. Baskılarını sadece yatırımcılar üzerinde değil listemdeki insanlar üzerinde de yoğunlaştırdılar.Yaşananlar nedeni ile bana destek veren yatımcıların büyük bir baskı altında kaldığını gördüm ve onları riske atmamak için aday olmaktan ve genel kurula katılmaktan vazgeçtim.

MEVCUT YÖNETİM SPEKÜLATÖR DEDİĞİ YATIRMCININ OYU İLE SEÇİLDİ

Benim katılmadığım genel kurulda bana desteğini açıklamış olan yerli yatırımcıların yaklaşık 41.000.000 oyları vardı, yine şahsıma destek veren yabancı yatırımcıların 24.000.000 oyları mevcuttu. Mevcut yönetim kurulu muvazaalı satış sözleşmesi ile dışarı kaçırdıkları oy 43.000.000 civarında idi. Eğer dedikodu ve karalama kampanyası olmasa idi benim listem 65.000.000 oy alırken mevcut yönetim listesi 43.000.000 larda kalacak ve benim listem kazanacaktı. Benim katılmamam nedeni ile bana destek verecek olan yerli yatırımcılar mevcut yönetime destek vermek zorunda bırakıldı ve 84.000.000 milyon oy aldılar.

Sonuçta spekülatör diye suçladıkları yerli yatımcının oyu ve dışarı kaçırdıkları oylar ile hak etmedikleri yönetim kuruluna seçildiler. Rahmetli Cemil Meriç ‘Her zafer bilhassa onu hak etmeyenler için ağır bir yüktür’ der. Bu nedenle spekülatör diye suçladıkları ve holdinge ‘Ali Rıza Alaboyun ile çökecekleri’ dedikodusunu yaydıkları yatırımcıların oyu ile zafer kazandığını sananlar o koltukta oturdukları sürece vicdan azabından kurtulamazlar. Yönetime tekrar seçilen mevcut yönetimin bu ağır yükten kurtulabilmeleri için tek şartBera Holdingi bugünden daha ileri götürmeleridir’ dedi.

KÜÇÜK YATIRIMCILARIMIZ PANİK SATIŞ YAPMASINLAR

Bera Holding yatırımcıları için bir şeyler söylemek istediğinidile getiren Alaboyun ‘Hiçbir kimse kaygıya kapılıp lütfen panik satışlar yapmasın, panik satışlar nedeni ile hissenin değerinde düşüşler yaşandı. İşlem hacimlerinin düşük olması nedeni ilebu geçici bir durum arz etmektedir. Ben yönetimde iken Etik Kural gereği BERA hissesi almamıştım, fakat yönetimden alındıktan sonra bende kendi çapımda BERA hissesi aldım ve satmayı düşünmüyorum. Yeni yönetim hiçbir proje almasa bile, özellikle savunma sanayinde aldığımız projeler ile önümüzdeki dört-beş yıl daha Holdingin bilançolarının çok iyi geleceğine inanıyorum’ diyerekBERA holding hissedarlarının tedirgin olmamasını önerdi.

Yukarıda yaşananların birçok kişi tarafındanbilindiğiniancak genel kurul öncesi ve sonrası birçok kişinin aklında oluşan sorulara cevap verebilmek için böyle açıklama yapmayagerek duyduğunu dile getiren Alaboyun, kendisine destek veren herkese teşekkür ettiğini söyledi. Alaboyun  ‘Rüzgârsız havada dönen fırıldağın mutlaka bir üfleyeni vardır’ şeklindeki Eskimo atasözü ile yaşananlara vurgu yaptı. HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme