Ali Yerlikaya Konya'da güvenlik yatırımlarını değerlendirdi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen Yatırım Değerlendirme Koordinasyon Toplantısı'nın ardından şehirde yapılacak güvenlik yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen Yatırım Değerlendirme Koordinasyon Toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulundu. Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürü, Jandarma Genel Komutanı ve ilgili birimlerle birlikte şehirdeki ihtiyaç duyulan güvenlik yatırımlarını detaylı şekilde ele aldıklarını söyledi.
Bakan Yerlikaya, toplantının uzun sürdüğünü ancak Konya’nın Türkiye’nin yüzölçümü en büyük ili olduğunu vurgulayarak, “Konya’mızın huzuru, güvenliği, esenliği için öncelikle bina olarak ihtiyaç duyduğumuz, yenilemek durumunda olduğumuz, ilaveten kapasite artırışı gereken ne varsa bunların her birini tek tek planladık” dedi.
Yapılacak çalışmalar kapsamında emniyet, jandarma ve destek hizmetlerinin yürüttüğü projelerin yakın zamanda tamamlanacağını belirten Yerlikaya, bu yatırımlar için bir eylem planı oluşturulduğunu ve bütçe imkanları doğrultusunda Konyalılarla en kısa sürede buluşturulacağını ifade etti.
Yerlikaya ayrıca tamamlanan bazı yatırımların vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirterek, bu tesislerin açılışlarının da kısa zamanda yapılacağını duyurdu. Toplantının verimli geçtiğini kaydeden Bakan, Konya için hayırlı olmasını temenni etti.
Bakmadan Geçme




