Almanya başlatmıştı! O ülkede 12 bin işçi alımı yapıyor! Başvurular ne zaman?

Çok sayıda ülke işçi alımı başlatmış durumda. Almanya'nın ardından bir ülke daha işçi alımı başlattığını duyurdu.

Yeni Zelanda, iş gücü açığını kapatmak için geçici işçi alımı yapacağını duyurdu. Göç Bakanı Michael Wood, küresel iş gücü açığından en çok etkilenen sektörlerde çalıştırılmak üzere 12 bin geçici işçi almayı hedeflediklerini belirtti. Yaşlı bakımı, inşaat, alt yapı, et ve deniz ürünleri işletmesi, turizm ve hizmet sektörü gibi alanlarda göçmenlerin yoğun bir şekilde istihdam edildiği görülmektedir. Bakan Wood, iş gücü açığının farklı sektör ve seviyelerde birçok yerde görüldüğünü ifade ederek, ücretlendirme kurallarında esnemeye gidileceğini ve işverenlerin göçmen işçilere daha esnek ve adil bir ücret sunabileceğini vurguladı. 

CGTN’nin haberine göre, Göç Bakanı Michael Wood, göçmenlik yasalarında bazı değişiklikler yaparak küresel iş gücü açığından en çok etkilenen sektörlerde çalıştırılmak üzere 12 bin geçici işçi almayı hedeflediklerini söyledi.

Peki, en fazla göçmenin çalıştığı iş kolları hangileri? İşte sorunun yanıtı...

Yeni Zelanda'da Yaşlı bakımı, inşaat, alt yapı, et ve deniz ürünleri işletmesi, turizm ve hizmet sektörü gibi alanlarda göçmenlerin yoğun bir şekilde istihdam edildiği görülmektedir. Bu sektörlerdeki iş gücü açığı, göçmenlerin istihdam edilmesine olanak sağlamaktadır.

Bu konuda bir açıklama yapan Bakan Wood, iş gücü açığının farklı sektör ve seviyelerde birçok yerde görüldüğünü belirtti. Göçmenlerin bu sektörlerdeki istihdamını desteklemek amacıyla ücretlendirme kurallarında esnemeye gidileceği bilgisini paylaştı. Bu sayede, işverenlerin göçmen işçilere daha esnek ve adil bir ücret sunabileceği vurgulandı.

Ayrıca, bazı işçiler için vize sürelerinin 6 aya kadar uzatılacağı da duyuruldu.

YENİ ZELANDA NASIL BİR ÜLKEDİR?

Ulusalpost.com sitesinde yer alan bir içerikte; Yeni Zelanda hakkında herkesin bilmesi gereken bilgiler paylaşıldı.

Yeni Zelanda, Güney Büyük Okyanus'ta yer alan bir ada ülkesidir. Avustralya'nın yaklaşık 2.000 km güneydoğusunda bulunan Yeni Zelanda, Okyanusya'daki Güney Pasifik adaları arasında yer alır. Başlıca iki büyük ada (North Island ve South Island) ve 700'den fazla küçük adadan oluşan Yeni Zelanda, toplamda 268.021 kilometrekarelik bir yüz ölçümüne sahiptir.

Yeni Zelanda'nın tektonik hareketler ve volkanik olaylar nedeniyle birçok yüksek dağı vardır. Bu dağlar, ülkenin doğal güzelliklerinden biridir ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilir. Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington ve en büyük şehri Auckland'dır. Bu şehirler, ülkenin kültürel ve ekonomik merkezleridir.

Yeni Zelanda adaları, insanlar tarafından yerleşilen en son büyük kara parçalarından biridir. Polinezyalılar tarafından 1280 ile 1350 yılları arasında yerleşilmeye başlanan adalar, özel bir Maori kültürü geliştirmeye başlamıştır. Adaları keşfeden ilk Avrupalı ise 1642 yılında Hollandalı denizci Abel Tasman olmuştur.

Yeni Zelanda, doğal güzellikleri, zengin kültürü ve tarihi ile turistlerin ilgisini çeken bir ülkedir. Ayrıca ekonomik olarak da gelişmiş olan Yeni Zelanda, dünya çapında birçok şirketin merkezi konumundadır.

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme