Altay: Konya'ya toplam 5 Milyar 326 Milyon liralık yatırım yapıldı

Konya AK Parti İl Başkanlığı'nda, İl Başkanı Hasan Angı, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram, Karatay, Selçuklu Belediye başkanları ve AK Parti milletvekili adaylarının katılımı ile basın toplantısı düzenlendi.

KONYA HABER: Gerçekleştirilen basın toplantısında bir dizi açıklamalarda bulunan Konya AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay bir dizi açıklamalarda bulundu. 
Düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya şehrinin köklü ve güçlü bir tarihe sahip olduğunu vurgulayarak, “Bu Şehre hizmet eden herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Hasan Angı, seçimin birinci turda biteceğini ifade ederek Konya’da oy kaybının olmadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk turda seçileceğini söyledi. 

“CUMHURBAŞKANIMIZ KONYA’YA GELDİĞİNDE 1 MİLYAR 464 MİLYON LİRALIK AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİK”
Öte yandan AK Parti’nin, Konya’da gerçekleştirdiği yatırımları aktaran Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 7 Nisan ile 3 Mayıs arası 36 farklı açılış ve temel atma töreni yaptıklarını dile getirerek “Merkez dışında 7-8 ilçemizde çalışmalarımız var. Merkezde yoğun bir şekilde gayret içerisindeyiz. 7 Nisan’dan 3 Mayıs’ kadarda 36 farklı işin açılışını ve temel atmasını gerçekleştirdik. Bu işlerin bugünkü fiyatlarla güncel bedeli 3 Milyar 862 Milyon lira. Sadece Konya Banliyo projesinin bedeli 2 Milyar 300 Milyon lira. Diğer işlerin bedeli 1 Milyar 560 Milyon lira. Bunun haricinde Karatay Meram Selçuklu Belediyelerimizde açılış ve temel atma törenleri de oldu onlar bu rakamlara dahil değil. Hem merkezde hem ilçelerimiz de önemli işleri hayatımıza geçirdik. Ve 2 Mayıstaki mitingde Sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde Büyükşehir Belediyemize ait 1 Milyar 464 Milyon liralık işlerin açılışını gerçekleştirdik. Böylece toplamda 5 Milyar 326 Milyon lira güncel bedelle yatırımın ya temeli atıldı ya da açılışı yapıldı. Bu şehir için çok önemli bir pazarlama oluşturdu. Özellikle Konya Banliyosu üzerinde uzun sürece uğraştığımız sanayi bölgelerinin toplu ulaşımını çözecek çok önemli bir ham yatırım. Onun temelinin atılması işe başlanması bizim için çok kıymetli. İlk etapta 17.3 km 13 duraktan oluşan bir hattın inşasına ham kaynaklarıyla başlandı. Yani bir verilendirme olmadığı için yatırım programları var Allah’ın izniyle planlanan sürede tamamlanacağını düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

“YAPILAN EN BÜYÜK İŞLERDEN BİRİSİ SİLLE CEPHANELİĞİNİN TAŞINMASI”
Sille Cephaneliğinin taşınması projesi ilk etabı 2-3 ay sonra tamamlanacağını ifade eden Altay şu şekilde konuştu: “Yine bu süreçte başladığımız ya da tamamladığımız ama açmaya fırsat bulamadığımız işlerimiz oldu. Özellikle Meram bölgesinde Karaman yoluyla Gazi caddesi arasında büyük bir çalışma yapıyoruz. Alparslan Türkeş Caddesin tamamladık açılışa hazır. Aynı zamanda Taş Köprü alt geçidinde önemli bir çalışma yürütüyoruz. Sadece o ikisinin toplam bedeli 500 Milyon liranın üzerinde. Ayrıca tren yolu caddesine paralel bir şekilde devam eden Kazakistan ve Karabağ caddelerimizde nerdeyse tamamlanmak üzere.  İnşallah onlarında açılışını ve temel atma törenlerini seçimden hemen sonra aralıksız bir şekilde yapmaya devam edeceğini arzu ediyoruz. Yine Konya’nın bugüne kadar yapılmış en büyük işlerinden birisi Sille’deki cephaneliğin taşınması. Çok yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Belki şehirde çok hissedilmiyor ama bugüne kadar 560 Milyon lira ödeme yaptık güncel rakamla çarpsanız 800 Milyon lirayı bulmuştur. İnşallah onunda birinci ve ikinci etabı 2-3 ay içerisinde tamamlanacak. Son baharda Sille yolundaki cephaneliği oraya taşımış olacağız.” 

KONYA HABER - HAKİMİYET

Bakmadan Geçme