• Haberler
  • Ekonomi
  • Altın, borsa, döviz… Haftanın en çok kazandıranı belli oldu

Altın, borsa, döviz… Haftanın en çok kazandıranı belli oldu

Piyasalar haftayı hareketli kapattı. Altın, borsa ve dövizde yükseliş sürerken haftanın kazandıranı yatırım fonları oldu.

Altın, borsa, döviz… Haftanın en çok kazandıranı belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Finans piyasalarında hareketli geçen haftanın kazandıranı netleşti. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 1’lik yükselişle 11.007 puandan tamamlarken, yatırımcıların gözü hem dövizde hem de değerli metallerdeki fiyatlamalara çevrildi.

Kapalıçarşı’daki son verilere göre gram altın yüzde 1,21 artışla 5.788 liraya yükseldi. Çeyrek altın 9.695 lira olurken, cumhuriyet altını 39.030 liraya kadar çıktı. Döviz cephesinde ise hareket daha sınırlı kaldı. Dolar/TL yüzde 0,07 artışla 42,51 seviyesine, avro/TL ise yüzde 0,71 yükselişle 49,58’e ulaştı.

Haftanın asıl sürprizi ise yatırım fonlarından geldi. Getiri performansında öne çıkan fonlar, haftanın en çok kazandıran yatırım aracı olarak dikkat çekti. Yatırımcı ilgisinin yüksek olduğu fon piyasasında, özellikle alternatif varlıklara yönelen fonların performansı öne çıktı.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!