Altın piyasasında son durum: İslam Memiş'ten yatırımcılara kritik uyarı
Altın piyasası 19 Mart 2025 Çarşamba günü rekor seviyeyi gördü. Peki uzmanlar bu durumu nasıl karşıladı?
Altın piyasası, 19 Mart 2025 Çarşamba günü tarihi bir zirveye tanık oldu. Gram altın, 4.000 TL'yi aşarak 4.068 TL seviyesine kadar yükseldi. Ancak bu rekor seviyenin ardından kademeli bir düşüş yaşandı ve gram altın 3.800 TL civarında işlem görmeye başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yükseliş trendinin devam edeceğini belirterek yatırımcılar için önemli tavsiyelerde bulundu. Memiş, özellikle Ajda bilezik gibi popüler ürünlere dikkat çekti ve altın yatırımı yapacakların fiyat yerine miktara odaklanması gerektiğini vurguladı.
İslam Memiş, altın fiyatlarının yükseliş trendinin devam edeceğini belirtti. Gram altının kısa vadede düzeltmeler yaşayabileceğini ancak genel eğilimin yukarı yönlü olduğunu ifade etti. Memiş, gram altının 4.000 ila 4.500 TL aralığında seyredebileceğini öngördü. Bu durum, özellikle dolar/TL'deki dalgalanmaların altın fiyatları üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.
FİYAT DEĞİL, MİKTAR ÖNEMLİ
Altın yatırımcılarına önemli bir uyarıda bulunan İslam Memiş, “Fiyata değil, miktara odaklanın” dedi. Memiş, al-sat makas aralığının bittiğini ve yüksekten satıp düşükten alma modelinin Türkiye’de üç yıl önce sona erdiğini belirtti. Bu nedenle, yatırımcıların stratejilerini gözden geçirmesi ve uzun vadeli bir bakış açısıyla hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
NE GRAM ALTIN NE DE TAM ALTIN: AJDA BİLEZİK ÖNE ÇIKIYOR
İslam Memiş, son dönemde popülerliği artan Ajda bilezik üzerine dikkat çekti. Ajda bileziğin ciddi bir fiyat artışı yaşadığını belirten Memiş, 19 Mart 2025 Çarşamba günü itibarıyla bu ürünün satış fiyatının 35.812 TL olduğunu açıkladı. Ajda bilezik, hem tasarımı hem de yatırım değeriyle altın piyasasında öne çıkan bir seçenek haline geldi.
NAKİTSİZ DÜNYA DÜZENİ
İslam Memiş, nakitsiz bir dünya düzenine geçişin etkilerine de değindi. Altın gibi sınırlı varlıkların bireysel olarak bulundurulmasının gelecekte yasaklanabileceğini öne sürdü. Bu durum, yatırımcıların altın ve döviz gibi varlıkları nasıl değerlendireceği konusunda yeni stratejiler geliştirmesini gerektirebilir.
Memiş, özellikle döviz veya altın geliri olmayanların bu para birimlerinde borçlanmaktan kaçınması gerektiğini belirtti. Ancak, Türk lirası ile borçlanmanın riskli görünmediğini de sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme





