Altın top Ödülü Benzema'nın

Real Madrid'in 34 yaşındaki kaptanı ilk kez 'Altın top' ödülünü kazandı. Benzema bu ödülü alan 2.müslüman oyuncu oldu.

Altın top Ödülü Benzema'nın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Real Madrid takımında 2021-2022 sezonunda tüm kulvarlarda 46 maçta 44 gol atan Benzema, İspanya La Liga'da 27 gol ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 15 gol ile iki büyük kulvarda da gol kralı oldu.

Real Madrid'in Cezayir asıllı Fransız santrforu Karim Benzema, yıllarca takım arkadaşlığı yaptığı golcü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun gölgesinden kurtulduktan sonra ne kadar parlak bir yıldız olduğunu gösterdi.

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü, Real Madrid'in Fransız santrforu Karim Benzema kazandı.

Benzema, attığı goller dışında 104 asistle Real Madrid'in tüm zamanların en çok asist yapan oyuncusu özelliğiyle de dikkati çekiyor.

Real Madrid'in 34 yaşındaki kaptanı Benzema, kariyerinde ilk defa "Altın Top"un sahibi oldu. Benzema, geçen sezon tüm kulvarlarda çıktığı 46 maçta 44 gol atarak kulübünün UEFA Şampiyonlar Ligi ve İspanya Birinci Ligi (La Liga) şampiyonu olmasında başrol oynamıştı. Otoriteler tarafından "yetenekli, çalışkan ve özverili" olarak tanımlanan Benzema, bu ödülü 1998 yılında kazanan Zinedine Zidane'nın ardınan Altın Top ödülünü kazanan ikinci Müslüman futbolcu oldu.

Sosyal medya hesaplarından İslami paylaşımlar yapan daha önce umreye de giden Benzema, devamlı olarak Hazreti Muhammed'in sünneti olan hacamat tedavisi yaparken çekilen fotoğrafını "Elhamdülillah" notuyla paylaşıyor.

Ramazan ayında oruç tutan Benzema, geçen nisan ramazan ayında UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Chelsea’ye karşı oynanan karşılaşmaya 15 dakika kala iftarını yapması ve maçta hat-trick yapması futbolcuyla ilgili unutulmayan anekdotlar arasında yer alıyor.

Futbol kariyerine henüz 8 yaşındayken memleketi Bron kulübünde başlayan Benzema, çok erken yaşta futbol oynamaya başladığında arkadaşları tarafından Coco lakabıyla anıldı. 9 yaşındaki Benzema, Lyon'da genç takımında oynadığı sırada Lyon A takımı top toplayıcı olarak da görev yaptı. Profesyonel kulüp kariyerinde sadece Lyon ve Real Madrid forması giydi. Kulüp kariyerine bakıldığında Olympique Lyon'da 2004-2009 sezonları arasında 148 maçta 66 gol atarak 4 Ligue 1 Şampiyonluğu, 1 Fransa Kupası ve 4 Fransa Süper Kupası kazanma başarısı gösterdi. Benzema, 2009 yılında Real Madrid'e 35 milyon avro değerinde bir anlaşmayla katıldığında, bu transfer o zamanki en yüksek bonservis bedeliyle transfer edilen Fransız futbolcu rekoru oldu.

Benzema, 2009 yılından beri formasını giydiği Real Madrid formasıyla ise 615 maçta 328 gol kaydetti. Real Madrid takımında 450 gol atan Ronaldo'nun ardından Benzema, 328 gol ile İspanyol devinde en fazla gol atan futbolcu oldu. Benzema, Real Madrid formasıyla 5 UEFA Şampiyonlar Ligi, 4 La Liga şampiyonluğu, 4 UEFA Super Kupa, 2 İspanya Kupası, 4 İspanya Süper Kupası ve 4 FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonluğu olmak üzere toplam 23 kupa kazandı.

Real Madrid takımında 2021-2022 sezonunda tüm kulvarlarda 46 maçta 44 gol atan Benzema, İspanya La Liga'da 27 gol ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 15 gol ile iki büyük kulvarda da aynı sezonda gol kralı unvanına da sahip oldu.

Fransa A Milli Futbol Takımı'nda ise 97 maça çıkan Cezayir asıllı futbolcu, 37 gol atma başarısı gösterdi. Benzema, Fransa Milli Takımı'yla 2021 UEFA Uluslar Ligi şampiyonluğuna da ulaştı. Uluslar Ligi Şampiyonluğu, Benzema'nın Fransa A takımıyla kazandığı ilk kupa olurken kariyerinin 27. kupasıyla birlikte futbol tarihindeki en çok madalya sahibi Fransız futbolcusu olarak da kayıtlara geçti.

 

Bakmadan Geçme