• Haberler
  • Ekonomi
  • Altın ve dolar alacaklar dikkat! İslam Memiş son tarihi verdi: Almayan pişman olacak

Altın ve dolar alacaklar dikkat! İslam Memiş son tarihi verdi: Almayan pişman olacak

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını duyurdu ve faiz oranlarını yüzde 8.5'ten yüzde 15'e yükseltti. Bu karar, bankanın 27 ay sonra faiz artırma kararı alması anlamına geliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise borsa, döviz, altın ve gümüş konusunda önemli bir açıklama yaparak 'bugünün son fırsat olduğunu düşünüyorum' diyerek yatırım tavsiyesinde bulundu. Detaylar haberimizde...

Altın ve dolar alacaklar dikkat! İslam Memiş son tarihi verdi: Almayan pişman olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı altında toplanan Para Politikası Kurulu, bugün faiz kararını duyurdu. Banka, 27 ay sonra ilk defa faiz oranlarını artırmaya karar verdi ve faiz oranlarını yüzde 8.5'ten yüzde 15'e yükseltti. Faiz kararı öncesinde Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, sosyal medyada yapılan paylaşımlarla dikkat çeken tespitlerde bulunarak önemli bir çağrıda bulundu vatandaşlara.

İSLAM MEMİŞ'TEN FAİZ KARARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İslam Memiş, faiz kararından önce yaptığı paylaşımda, "Fırsatlar şimşek gibidir, gelir ve geçer!" diyerek, faiz kararı sonrasında borsa, döviz, altın ve gümüş fiyatlarının alım fırsatı vereceğini öngördüğünü belirtti. Ancak bu fırsatın kalıcı olmayacağını ve bugünün son fırsat olduğunu düşündüğünü vurguladı.

Faiz kararı açıklandıktan sonra ise İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatlarının yükseldiğini ve öngörüsünün gerçekleşmediğini ifade etti. Öncesinde alanları tebrik ederken, ikinci bir fırsatın olabileceğini belirtti.

TCMB'nin faiz artırımı kararıyla ilgili olarak banka tarafından yapılan açıklamada, politika faizinin enflasyonun ana eğilimini geriletecek şekilde belirleneceği ve parasal sıkılaştırmanın gerektiğinde ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirileceği vurgulandı. Banka ayrıca fiyat istikrarını sağlama hedefi doğrultusunda tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edeceğini ve stratejik yatırımları desteklemeye devam edeceğini bildirdi.
 

Bakmadan Geçme