• Haberler
  • Ekonomi
  • Altında çarşamba gününe dikkat! Bir anda her şey tepetaklak olabilir...

Altında çarşamba gününe dikkat! Bir anda her şey tepetaklak olabilir...

Yeni haftaya hızlı bir başlangıç yapan piyasalar hareketli bir seyir izliyor. Dolar/TL kuru yeni bir rekor seviye kaydederek yükselmeye devam ederken, euro ve gram altın fiyatları da artmaya devam ediyor. Ekonomi yönetiminin adımları yakından takip edilirken, Çarşamba günü Fed'in faiz kararı açıklanacak. Bu önemli gelişmenin piyasalarda büyük etki yaratması bekleniyor ve ekonomistler tarafından 'Altın düşecek mi yükselecek mi?' sorusuna yanıtlar geldi. İşte güncel döviz kurları ve Kapalıçarşı'nda gram, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını fiyatları...

Altında çarşamba gününe dikkat! Bir anda her şey tepetaklak olabilir...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dakika haberlerine göre, borsa geçtiğimiz hafta %10'luk bir yükseliş gösterirken, döviz ve gram altındaki artışlar %10'un üzerinde gerçekleşti. Gösterge tahvil faizi %7.50 seviyesinden %15.69 seviyesine yükseldi. Haftanın ilk gününe girerken Dolar/TL kuru 23.70 seviyesini aşarak rekor kırdı. Aynı zamanda Euro/TL 25.53 seviyesine yükseldi ve gram altın 1497 TL'ye ulaştı. Çeyrek altın 2.517 TL, Cumhuriyet altını 10.268 TL ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 1.455 TL olarak değer kazandı.

12 HAZİRAN 2023 ALTIN FİYATLARI

Dolar endeksinin 103 seviyelerinde güçlü durması, ons altın fiyatı üzerinde baskı oluşturuyor. Ons altının fiyatında geçen haftaya göre önemli bir değişim görülmedi. Bu sabah ons altının fiyatı 1972 dolar seviyesinde hareket ediyor. Ancak Çarşamba günü gerçekleşecek ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı öncesinde uzmanlar, ons altın fiyatlarının 1915 dolar desteğinin altına kadar gerileyebileceğini belirtiyor. Beklentiler, Fed'in faizleri %5.25 seviyesinde sabit tutacağı yönünde.

ANİ SATIŞLAR YAŞANABİLİR

Tuncay Turşucu Araştırma ve Danışmanlık tarafından yapılan değerlendirmede, "Fed'in yılın geri kalanında faiz artırması beklenmiyor. Ancak bu projeksiyonlardaki değişiklikler piyasalar için önemli olacak. Powell'ın basın toplantısında yapacağı açıklamalar da piyasalar için önemli olacak. Eğer faiz artışı ve şahin açıklamalar gelirse, ABD piyasaları bozulabilir ve ciddi satışlar yaşanabilir. 

Bakmadan Geçme