Altındağ'da bayramlık giysiler ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor

Ankara'da mahalle muhtarının öncülüğünde bir araya gelen gönüllü iki ramazan davulcusu, topladıkları bahşişler ve hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayramlık kıyafet alıyor.

Altındağ ilçesinde, gönüllü iki ramazan davulcusu, topladıkları bağışlar ve hayırseverlerin katkılarıyla temin ettikleri giysileri ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayramlık olarak hediye ediyor.

Zübeyde Hanım Mahalle Muhtarı Mehmet Şükrü Yalnız, mahallesindeki ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet sağlamak için 2019 yılında bir çalışma başlattı.

Mahallede yaşayan Jimnastik Antrenörü Doğukan Kubilay Ünal ile bir doğal gaz firmasında çalışan Baran Gümüş'ün de katkılarıyla her yıl ramazanda bir araya gelen gönüllüler, sahurda davul çalarak bahşiş topladı. Toplanan paralar ve hayırseverlerin desteğiyle giysiler satın alındı.

Mahalledeki okul yöneticileri ve öğretmenlerle iş birliği yapılarak belirlenen ihtiyaç sahibi çocuklara her yıl bayram öncesi giysiler hediye ediliyor.

Muhtar Yalnız, önceliklerinin mahalledeki yetim ve öksüz çocuklar olduğunu belirtti. 3 yıldır gönüllü girişime öncülük ettiğini ifade eden Yalnız, "Şu anda mahallenin gençleri devam ediyor. Gençlerimiz gece davul çalıp sabah işlerine gidiyorlar." dedi.

Yalnız, "2019 yılında 240 çocuğumuza bayramlık almış olduk. Sonrasında pandemi nedeniyle ara verdik. Sonraki yıllarda 251 çocuğu sevindirdik. Ayrıca depremzede kardeşlerimizi sevindirerek acılarına ortak olduk. Altındağ Belediyesi ile istişare ederek depremzedelerin bayramlık kıyafetlerini aldık. Bu yıl tekrar mahallemizdeki çocukları sevindirmek istedik. Hayırseverlerin yardımlarıyla bu projeyi yürütüyoruz." şeklinde konuştu.

Gönüllü davulcu Baran Gümüş, ihtiyaç sahibi ailelere mensup çocukların bayramda kıyafet ihtiyacını karşılamak için davul çaldığını söyledi. Bu hayır işinde yer aldığı için mutlu olduğunu belirten Gümüş, "Bütün kardeşlerimiz için elimden geldikçe çalmaya devam edeceğim. Yeter ki garibanlar sevinsin. Davul çalmak kolay değil, sabah işe gitmek zor oluyor ama gariban çocuklar sevinsin, yastıklarının başında bayramlıklarıyla rahat uyusunlar diye bu projede varız." şeklinde konuştu.

AA

Bakmadan Geçme