• Haberler
  • Türkiye
  • Altun: Dezenformasyonun vahim örneklerine her gün şahit oluyoruz

Altun: Dezenformasyonun vahim örneklerine her gün şahit oluyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Sosyal medyanın kötü kullanımıyla, kötü amaçlar uğruna kullanımı ile birlikte dezenformasyonun vahim örneklerine her gün şahit oluyoruz' dedi.

Altun: Dezenformasyonun vahim örneklerine her gün şahit oluyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde yabancı medya mensuplarına yönelik düzenlenen çevrim içi Türkçe dil kursu sertifika töreni ile sona erdi. Proje ile Türkiye’de görev yapan akredite uluslararası basın mensupları 9 ay boyunca Türkçe öğrendi. 15 ülkeden 19 medya mensubu kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Sertifika törenine katılan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcıları tebrik ederek şunları kaydetti; Aldığınız Türkçe eğitiminin ülkemizde sürdürdüğünüz mesleki ve sosyal hayatınıza büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bizim kültürümüzde çok güzel bir söz vardır; ‘Bir lisan bir insan’ deriz. Bu veciz söz, öğrenilen her dilin aynı zamanda bir insan daha olmak anlamına gelir. Hiç kuşkusuz yeni bir dil öğrenmek gazetecilik mesleği söz konusu olduğunda da önemlidir hatta çok daha önemlidir.

"Ülkemizdeki uluslararası medya mensuplarının Türkçe biliyor olmalarını, Türkiye'yi Türkçe takip edebilmeleri önemsiyoruz"

Görev için gittiği ülkenin gündemini o ülkenin kendi dilinde takip edilmesi uluslararası Medya mensubuna güçlendirir; yazacağı haberi, yapacağı yorumu, üreteceği görsel içeriği daha da nitelikli daha da kaliteli hale getirir. Bu kazanım, söz konusu gazeteciyi mesleki anlamda farklılaştıracağıcı gibi ona hiç kuşkusuz sosyal hayatta da ciddi kazanımlar sağlayacaktır. Biz de ülkemizdeki uluslararası medya mensuplarının Türkçe biliyor olmalarını, Türkiye'yi Türkçe takip edebilmeleri önemsiyoruz.

"Gazeteciler, hayatlarını dünyayı anlamamıza yardımcı olmaya adamış kişiler"

Gerçek gazetecilerin, "hayatlarını dünyayı anlamamıza yardımcı olmaya adamış kişiler" olarak tanımlanabileceğini belirten Altun, dezenformatif paylaşımların hızla yayılabildiği bir çağda hakikatin tahrip edilmesi tehlikesinin de beraberinde geldiğine vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü; Bu salonda bulunan herkesin bu tablo karşısında hakikat kavramının değerini çok daha fazla önemsediğini biliyorum. İçinde bulunduğumuz hakikat sonrası dönemde özellikle sosyal medyanın kötü kullanımıyla, kötü amaçlar uğruna kullanımı ile birlikte dezenformasyonun vahim örneklerine her gün şahit oluyoruz. Sosyal medya üzerinden kotarılan dezenformasyon kampanyalarının sosyal hayatı, demokrasiyi ciddi anlamda tehdit ettiğini, birçok farklı toplum kesimlerinin mağdur ettiğini; ayrımcılığı, ırkçılığı, yabancı düşmanlığını beklediğini hepimiz görüyoruz, buna defalarca şahit oluyoruz. Bu yoğun dezenformasyon faaliyetinden ülkemiz de yoğun bir şekilde nasibini alıyor. Elbette bu tespit ve değerlendirmeler dünya medyası ve uluslararası gazetecilerin tümünü kapsamıyor.

Bakmadan Geçme