Altun: Milletvekili Aday Adayları Mimar, Mühendis ve Şehir Planlayıcısı Olmalı

Dr. Aziz Hakan Altun 14 Mayıs 2023 seçimleri ve milletvekili aday adaylarının meslekleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Altun: Milletvekili Aday Adayları Mimar, Mühendis ve Şehir Planlayıcısı Olmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mühendisliğin, matematik ve temel bilimlerin ortaya koyduğu en önemli meslek olduğunu anlatan Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Dr. Aziz Hakan Altun, sosyal yaşam içerisinde mühendislik mesleğinin vazgeçilmez ve uygulanması zorunlu kurallarla doğrudan ilişkili olduğunu aktardı.

Mühendisliğin, bilgi ve beceriyle tecrübe gerektiren bir meslek olduğunu da sözlerine ekleyen Altun, “Ülkemizin kalkınmasında, şehirlerin planlanmasında, insanların konforlarının oluşması ve teknolojinin ilerlemesinde kısacası yaşantımızın her alanında mühendislik gerekli” dedi. Bununla ilgili olarak seçime sayılı günler kala ve milletvekili aday adaylarının başvurularının başladığı bugünlerde başvuru yapanların ve mecliste çoğunluğu oluşturması gereken meslek grubunun mimar, mühendis ve şehir planlayıcılarının olması gerektiğini vurgulayan Altun, bu önerisini merkez üssü Pazarcık olan ve 10 ilin büyük hasarlar almasına sebebiyet veren depreme bağladığını belirterek “Deprem, ülkemiz için acı bir gerçek. Bununla bir kez daha ne yazık ki Pazarcık depremiyle beraber yeniden sınandık. Deprem öncesi ve sonrasında alınması gereken tedbirler noktasında ise mimar, mühendis ve şehir planlayıcısı arkadaşlarımızın bu tür durumlarda ne kadar ön plana çıktığını bir kez daha görmüş olduk” dedi.

“Mecliste Vekil Meslek Dağılımı Olağanüstü Durumları Etkiler”

TBMM’deki vekillerin meslek dağılımının olağanüstü durumları etkileyeceğini söyleyen Aziz Hakan Altun, “Gazi meclisimizde milletvekillerinin meslek dağılımında mimar, mühendis ve şehir planlayıcısı arkadaşlarımızın oransal olarak çoğunluğu oluşturması depremin öncesi ve sonrasında, gerek deprem bilincinin arttırılması gerekse deprem sonrasında yapılacak olan faaliyetlerle ilgili olarak ayrıca önemli” diye konuştu.

Bakmadan Geçme