Aman Dikkat! Bu karınca sizi öldürebilir!

Havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan karıncaların bu kez de zehirli olanı dikkat çekti. Bıraktığı zehir ile saniyeler içersinde felç bırakıp, öldürme etkisi yaratan Kırmızı Ateş Karıncaları, Türkiye'de en çok o bölgede görülüyor. İşte detaylar…

Aman Dikkat! Bu karınca sizi öldürebilir!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kış uykusundan uyanmalarının ardından yaz aylarında bolca rastladığımız karıncalar, türlerine göre ölümcül olabiliyorlar. Tehlikeli böcekler gurubunda yer alanlardan biri olan Kırmızı Ateş Karıncaları, Güney Amerika kökenli olup Türkiye’nin Güney Doğu Anadolu bölgesinde bolca rastlanan tehlikeli karınca türlerinden biridir. Ölümcül risk barındıran ateş karıncıları, hem insanları hem de hayvanları ısırmaktadırlar. 

85 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Geçtiğimiz yıllarda Amerika Birleşik Devletlerinde, çoklu Kırmızı Ateş Karıncaları ısırıkları sonucunda Anafilaksi şok oluşması sebebiyle 85 kişi yaşamını yitirmişti. Ateş karıncası zehrine duyarlı olan kişilerde bir bağışıklık tepkisi oluşurken, alerjisi olanlarda bu durum ölüme kadar götürmektedir. Peki, bu ölümcül karıncalardan nasıl korunmalıyız?

NASIL KORUNABİLİRİZ?

Alerjisi olan kişilerde ölüme sebebiyet verebilecek bu karıncalardan korunmak için öncelikle tehlikenin farkında olup moleküler alerji testi yapılmalıdır. Alerjiyi belirleyen bu testler aynı zamanda alerjinin şiddetini de ölçmektedir. Alerjinizin olması durumunda, Uzman Doktorunuzun her zaman yanınızda bulunması gereken adrenalin oto enjektörü reçete edecektir. Bu enjektör sayesinde, olası  bir Anafilaksi gibi şok reaksiyonları kontrol altına alınacaktır.  

Bakmadan Geçme