Konya'da sorgum tarımıyla ilgili sevindirici gelişme! Uzman isim paylaştı...

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, alternatif yem bitkisi olarak yıllardır üzerinde çalışılan sorgum tarımıyla ilgili sevindirici gelişmeleri paylaştı.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, alternatif yem bitkisi olarak yıllardır üzerinde çalışılan sorgum tarımıyla ilgili sevindirici gelişmeleri paylaştı.

Soylu, özellikle son iki yılda Konya Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinin yoğun çabaları sayesinde bu alanda önemli bir canlanma yaşandığını belirtti.

MERAM'DA SORGUM VERİMİ SEVİNDİRDİ

Prof. Dr. Soylu, Meram ilçesindeki bazı tarım arazilerinden elde edilen görüntülerin, sorgumun bölgede yeniden yaygınlaştırılması adına umut verici olduğunu ifade etti. Uzun süredir istenilen düzeye ulaşamayan sorgum tarımı, hem kuraklığa dayanıklılığı hem de yem verimi açısından çiftçilerin ilgisini çekiyor.

KONYA OVASINA YAKIŞAN BİR ÜRÜN

Konya Ovası'nda yaşanan su stresi ve artan yem maliyetleri, üreticileri alternatif yem bitkisi arayışına yönlendirirken; sorgum, bu anlamda öne çıkan bitkilerden biri olarak değerlendiriliyor. Soylu, sorgum tarımının desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasıyla hem hayvancılık sektörüne katkı sağlanacağını hem de çiftçilerin gelir çeşitliliğinin artacağını vurguladı.

Soylu, Konya'da yeniden ivme kazanan sorgum tarımının, önümüzdeki dönemde daha geniş alanlarda üretimle desteklenirse, bölge tarımında önemli bir alternatif haline gelebileceğine dikkat çekti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme