Anadolu'nun en eski mirasına Konya mührü! Başkan Altay Hatay'da müjdeyi verdi
Asrın felaketinin ardından Hatay'da yürütülen ihya sürecinde, Anadolu'nun ilk camisi olarak kabul edilen Habib-i Neccar Camii, Konya Büyükşehir Belediyesi sayesinde ayağa kaldırılarak aslına uygun şekilde yeniden ibadete hazır hale getirildi. Aslına uygun restorasyon, Hatay ve Konya bağının sembolü oldu.
KONTEYNER KENTLER, BEDESTEN VE SOSYAL DESTEKLER
Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram, Karatay ve Selçuklu belediyeleri ile Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası iş birliğinde Hatay’da üç etaplı konteyner kentler kuruldu. AFAD’a teslim edilen bin konteynerle 4 binden fazla vatandaşa geçici barınma sağlandı.
Hatay’da 152 dükkândan oluşan Konya Bedesteni kuruldu. Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı ile 5 bin 150 vatandaş tedavi edildi. Mobil Gözlük Aracı ile 3 binden fazla depremzedeye gözlük verildi. Hataylı çiftçilere 10 TIR besi ve süt yemi ulaştırıldı. CANBULAN ve veterinerlerle hayvan sağlığı taramaları yapıldı, sokak hayvanları için 10 ton mama desteği sağlandı.
Akıllı şehircilik uygulamalarının koordinasyon, iletişim, lojistik ve arama kurtarma süreçlerinde kritik rol üstlendiği vurgulandı.