Anastezi kullanılmadan ameliyat gerçekleşti

Medicana Ankara Hastanesi'nde beyin kanaması sonrası ameliyat olan 69 yaşındaki Hülya Budak, genel anestezi kullanılmadan gerçekleştirilen 'Uyanık Kraniotomi' yöntemiyle başarılı bir operasyon geçirdi.

69 yaşındaki Hülya Budak, evinde yaşadığı kaza sonrasında beyin zarıyla beyni arasında kanama tespit edilmesi üzerine, Medicana Ankara Hastanesi'nde genel anestezi kullanılmadan gerçekleştirilen "Uyanık Kraniotomi" tekniğiyle başarılı bir şekilde ameliyat edildi. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Halil Can Küçükyıldız'ın önerisiyle lokal anesteziyle gerçekleştirilen operasyon, hastanın rahat bir şekilde sohbet ederek ameliyat olmasını sağladı. Budak, ameliyat sonrasında hissettiği rahatlığı ve doktorlarıyla olan iletişimini olumlu bir şekilde değerlendirirken, hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Küçükyıldız ise operasyon sürecini detaylı bir şekilde açıkladı.

Kafa travması geçirenler ve belirli risk gruplarına dikkat çeken Küçükyıldız, travma sonrası oluşabilecek belirtilere karşı duyarlı olunması gerektiğini vurguladı. Bu gruplardaki kişilerin belirtileri ciddiye alarak hemen sağlık kuruluşuna başvurmalarının önemini vurguladı. Özellikle kafa travması geçirenler, kan sulandırıcı ilaç kullananlar ve ileri yaşla birlikte beyin atrofisi gözlemlenen hastalar için uyarılarda bulundu. Bu gruplardaki kişilerin, travma sonrası ortaya çıkabilecek belirtilere karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Küçükyıldız, özellikle travmadan birkaç hafta sonra yoğun baş ağrıları, görme bulanıklığı, uzuvlarda uyuşma veya hareket kaybı, dengesizlik gibi şikayetler geliştirmesi durumunda, belirtileri ciddiye almaları ve hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiği belirtti.

Bakmadan Geçme