Anında Uyuyamayanlar: İşte En Son Sebep Ortaya Çıktı! Hayatınızdan Çıkarın Anında Mışıl Mışıl Uyuyun

Taş, düzensiz uyku sonrasında, kalp hastalıkları ve hipertansiyon gibi problemlerin ortaya çıkacağından bahsetti.

Stresli bir yaşam koşuluna sahip olmak, yoğun bir iş temposu ve nöbet gibi çalışma şartları uyku düzenini bozmaya sebep oluyor. Fakat uykuya çabuk dalmanıza neden sadece bu değil. Düzensiz uykunun neden olacağı sorunlar hakkında Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ahmet Taş bilgiler paylaştı. Detaylar burada...

Taş, düzensiz uyku sonrasında, kalp hastalıkları ve hipertansiyon gibi problemlerin ortaya çıkacağından bahsetti. Özellikle nöbet gibi çalışma şartlarına sahip işlerde çalışan kişilerin bu riskle birebir karşılaşacağını belirtti.

Uyku düzeninin bozulmasının vücuda verdiği zararları nelerdir?

Taş, “5-6 saat gibi kısa süren uykuların kişilerde, hipertansiyon gibi sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor. Özellikle nöbetle çalışan polis, memur ve sağlıkçıların daha sık yaşadığı bir problem” dedi.

Ayrıca Dr. Taş, düzensiz uykuların kalp rahatsızlıklarına da sebep olduğunu söyledi. Risk grubundaki kişilerin ise 40 yaşındakiler olduğunu belirtti. Şeker hastalığında bu riskin daha da arttığını belirtti. Dr. Taş, Düzenli uyku ve sağlıklı beslenmek adına bilinçli olmanın bu sorunlardan uzaklaştıracağını söyledi.

Bakmadan Geçme