Ankara'da Filistin'e destek yürüyüşü: İsrail'in saldırıları protesto edildi

Ankara'da, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarına karşı düzenlenen yürüyüşte, İsrail'in saldırıları protesto edildi.

Ankara'da, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarına karşı bir protesto yürüyüşü düzenlendi. Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri, Kocatepe Camisi'nde kılınan teravih namazının ardından cami avlusunda toplanarak bir araya geldi.

Sıhhiye istikametine doğru yürüyüşe geçen grup, İsrail'e karşı sloganlar atarak tekbir getirdi. Yürüyüşe, İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de yaralanan 2 çocuğun da tekerlekli sandalyeyle katılması dikkat çekti. Çocuklar, gösterdikleri destekle takdir toplarken, yürüyüşe katılanlar da onlara büyük bir destek verdi.

Sıhhiye Meydanı'nda toplanan grup adına konuşan Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyesi Alparslan Aydar, dün Şifa Hastanesi'nin tekrar bombalandığını ve İsrail'in saldırılarının hala devam ettiğini belirtti. Aydar, Müslüman ülkelerin sessizliği karşısında İsrail'in zulmünün artarak devam ettiğine dikkat çekti.

Konuşmasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) Gazze'deki katliama ortak olan 'yabancı terörist savaşçılar' ile ilgili harekete geçmeye çağıran Aydar, özellikle ülkeden savaş suçları işlenen Gazze katliamına katılan İsrail yanlısı yabancı terörist savaşçıların tespit edilerek yargılanmalarını talep etti.

Protesto yürüyüşüne katılanlar, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınayarak, Filistin halkına desteklerini dile getirdi. Bu sıkıntılı dönemde Filistin'in yanında durma ve uluslararası toplumu İsrail'in saldırılarına karşı harekete geçmeye çağırma çağrıları yapıldı.

AA

Bakmadan Geçme