Ankaralılar Gazze için Kocatepe Cami'sinde toplandı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Kocatepe Camisi'nde Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri tarafından düzenlenen buluşmada protesto edildi.

Ankara'da Suriye İçin Yardım Platformu Üyeleri, İdlib'deki Sivil Katliamları Protesto Etti

Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Ulus Camii önünde toplanan Suriye İçin Yardım Platformu üyeleri, İdlib'de artan şiddet olaylarını kınadılar.

Platform adına basın açıklaması yapan Ankara Şube Başkanı Murat Kaya, Suriye'deki son gelişmelerin insanlık adına kaygı verici olduğunu belirterek, "İdlib'de yaşanan sivil katliamları ve altyapıya yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Masum insanların hayatını kaybetmesi kabul edilemez." dedi.

Kaya, "Son günlerde artan hava saldırıları ve top atışları sonucunda onlarca sivil yaşamını yitirdi. Bunun yanı sıra hastane ve okullar da hedef alınıyor. İnsanlık dışı bu saldırıların derhal durdurulmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sivil toplum örgütlerine ve uluslararası topluma çağrıda bulunan Kaya, "Suriye'deki çatışmalara son verilmesi için uluslararası toplumun daha etkin bir şekilde müdahale etmesi gerekiyor. Masumların yaşam hakkı her şeyin üstündedir." şeklinde konuştu.

Protesto gösterisi, İdlib ve Suriye için yapılan dua ile sona erdi.


 

AA

Bakmadan Geçme