Anne babalar düşünceli

Enflasyonist ortam en çok ebeveynleri düşündürüyor. Yeni bebek sahibi olmuş anne babalar, bebek bisküvisi mama, şampuan ve bez fiyatları karşısında çaresiz.

Anne babalar düşünceli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Salgın, savaş ve ekonomik durgunluk gibi insanlık tarihinin en yoğun sorunlarla uğraştığı bu yüzyılda ürünlerdeki yüksek fiyat dengesizliği can sıkıyor. Bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan ebeynler masraflar karşısında ne yapacağını şaşırıyor.

Enflasyonda enerji, gıda ve teknolojik ürünler öne çıkmasına rağmen zorunlu bebek giderlerinde kısıtlamaya gidemeyen anne babalar ya toplu alım yaparak indirimleri takip ediyor ya da ürün kalitesine bakmadan ihtiyacını görüyor.

BİSKÜVİ 4 KATTAN FAZLA ARTTI

En uygun markaların esas alındığı araştırmamızda bebek ürünlerinde en çok bisküvilerdeki artış dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl 1 kg bebek bisküvisi 15.38 TL iken bugün 51.90 ila 60 lira arasında dört kattan fazla artış gösterdi. Yeni doğan bir numara bez 88 adet paket 80 TL'den 126 TL'ye yükseldi. 90 gram bebek maması ise 127 TL'den 196 TL'ye çıktı. 500 ml yenidoğan bebek şampuanı da 97 TL'den 123 TL'ye çıkarak bütçe zorluyor. Bebek ürünlerindeki fiyatlar KDV indirimine rağmene etiketlere olumlu yansımıyor. (UFUK KENDİRCİ)

Bakmadan Geçme