Anne sütündeki tehlike!

İlk kez anne sütünde mikroplastiklere rastladıklarını açıklayan araştırmacılar bu durumun bebekler üzerindeki sağlık etkileri konusunda büyük endişe duyduklarını belirterek, anneleri ambalajlı gıdalardan ve çeşitli kozmetik ürünlerden uzak durmaları konusunda uyardı. Bilim insanları, bebeklerin kimyasal maddelere karşı savunmasız olduğunu, ama emzirmenin bir bebeği beslemenin en iyi yolu olmaya devam ettiğini söyledi.

Anne sütündeki tehlike!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YÜZDE 75'İNDE MİKROPLASTİK VAR

İtalya Roma'da, doğum yaptıktan bir hafta sonra 34 sağlıklı anneden örnek alındı. Bunların yüzde 75'inde mikroplastik olduğu görüldü.

KAMUOYUNU BİLİNÇLENDİRMEK ŞART

Çalışmanın yazarlarından Marche Politeknik Üniversitesi’nden Dr. Valentina Notarstefano, konuya ilişkin şunları kaydetti, “Hamilelik ve emzirme döneminde mikroplastiklere maruz kalmayı azaltmanın yollarını değerlendirmek çok önemli olacak. Ancak, emzirmenin avantajlarının, kirletici mikroplastiklerin varlığının neden olduğu dezavantajlardan çok daha büyük olduğunu söylemek önemlidir. Bizim çalışmamız ve benzeri araştırmalar, çocukların emzirilmesini azaltmamalı. Bunun yerine politikacılara plastik kirliliğini azaltan yasaları teşvik etmeleri için baskı yapma konusunda kamuoyunu bilinçlendirmeli."

Bakmadan Geçme