Anne sütünün önemi anlatıldı!

1-7 Ekim Emzirme Haftası çerçevesinde Elazığ'da Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde yapılan etkinlikte anne sütünün önemine değinildi

1-7 Ekim Emzirme Haftası Elazığ’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu çerçevede Fethi Sekin Şehir Hastanesi, anne sütünün önemine vurgu yapmak için çalışanlar arasında bir slogan yarışması düzenlendi. Yarışmada, 'Güçlü kadın üretir, anne olur emzirir, dünya güzelleşir' sloganı ile Sunay Gönen birinci oldu. Birinci olan Gönen ve dereceye girenler, bugün düzenlenen programda ödüllendirildi.

Anne sütünün önemine değinen Hastane Başhekimi Başhekim Doç. Dr. Şüheda Kaya, “Dünya Emzirme Örgütü, 2023 yılı için ‘Çalışan Ebeveynleri Güçlendir’ olarak belirledi. “Bizde bu hareketle çalışanlar arasında bir slogan yarışması yaptık. Yarışma ile amacımız anne sütünün önemini vurgulamaktı. Bir bebek için en ideal besinin anne sütü olduğunu göstermek, emzirmenin hem anne hem de çocuk sağlı için önemini duyurmaktır. Anne ve bebek dostu ünvanlı bulunan Fethi Sekin Şehir Hastanesi olarak bu konuya önem veriyor” dedi.

Bakmadan Geçme