• Haberler
  • Konya
  • Annesini dinledi dünya çapında tanınan sanatçı oldu

Annesini dinledi dünya çapında tanınan sanatçı oldu

Konya'da çırak olarak kuyumcunun yanına verilen Servet Küçükdemirel, ustasının dövmesi sonrası annesinin teşvikiyle mesleğine devam ederek dünya çapında tanınan bir sanatçı oldu.

Konya'da yaşayan Servet Küçükdemirel, annesi Sevim Küçükdemirel tarafından 1981 yılında, meslek öğrenmesi için bir kuyumcunun yanına çırak olarak verilmişti. Ancak başlangıçta yaşadığı zorluklarla karşılaşan Servet, ustası tarafından dövülünce işten ayrılmak istedi. Fakat annesi, oğlunun mesleğini en iyi şekilde öğrenmesi için diretti ve ayrılmasına izin vermedi. Bu yönlendirmeyle Servet, çıraklığını tamamlayıp kalfa olduktan sonra kendi iş yerini açtı.

Zamanla, Servet farklı bir sanat deneyerek tarihi mekanları ters oyma yöntemiyle yüzüklere işlemeye başladı. Bu yeni yöntemle yapılan yüzükler, Türkiye'de tanındıktan sonra yurt dışında da ilgi görmeye başladı. Bu dönemde Servet, Bursa'da düzenlenen uluslararası bir festivalde tanındı ve işlediği yüzükler büyük beğeni topladı.

Servet'in yüzükleri, özellikle müşterilerinin talepleri doğrultusunda dünyanın çeşitli ülkelerine gönderilmeye başlandı. Avustralya, Kanada, İspanya ve Brezilya gibi ülkelerden gelen talepler, Servet'in işlediği yüzüklerin dünya çapında tanınmasını sağladı. Servet'in işlediği taşların içerisine tarihi mekanları oyması, insanların dikkatini çeken ve hayranlık uyandıran bir detay oldu.

Servet, işlediği yüzüklerle ilgili olarak, "İnsanın hedefi hiçbir zaman bitmemeli. Konya'dan bütün dünyaya açılan bir pencere diyorum ben buraya. Çünkü gerçekten Konya'mızda bütün dünyaya tanıttık. Gerçekten dünyada üç beş kişinin yaptığı işlerden bir tanesi. Zaten bu yüzüğün anatomisini anlatınca insanlar bunun içerisinde sanki taşın içerisine bir maket koyduğumuzu zannediyorlarmış. Gördüklerinde bunu anlatınca tersten oyarak yapıyoruz. Aslında taşın kendi bünyesinden çıkarıyoruz. Tarihi mekanları işliyoruz deyince hayretler içerisinde kalıyorlar" şeklinde konuştu. Servet'in başarısı, annesinin sabrı ve teşvikiyle başladı ve zamanla dünya çapında tanınan bir sanatçı haline geldi.

Bakmadan Geçme