Antalya'da yaşanan teleferik kazasında 174 kişi kurtarıldı

Antalya'da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde hareket halindeki teleferik kabinlerinden birinin düşmesinin ardından mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için 2 binin kişinin havadan ve karadan katılımı ile yapılan operasyon 23 saat sonra tamamlandı. Operasyonda 174 kişi kurtarıldı.

Operasyonun tamamlanmasının ardından açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Okay Memiş, “Heyelan olduğuna ilişkin olarak henüz bir tespit bulunmamaktadır. Sadece orada bir kaza var, direk sapasağlam yerinde duruyor. Heyelan söz konusu değil. Direğin üstündeki bir mekanizma kırılmış. O neden kırıldı? Onu arkadaşlarımız tespit edecekler” ifadeleri kullanıldı.

Antalya'nın Merkez Konyaaltı ilçesinde yer alan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketine ait olan Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde dün akşam saatlerinde bir teleferik kabini bilinmeyen bir nedenle düştü. Olayın ardından çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edildi. İlk belirlemelere göre, Memiş Gümüş isimli bir kişi hayatını kaybetti ve 2'si çocuk 7 kişi yaralandı. Yaralılar helikopterle hastaneye sevk edildi.

Olay yerindeki kurtarma operasyonu, 2 binin üzerinde kişinin katılımıyla havadan ve karadan gerçekleştirildi ve 23 saat sürdü. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı gece görüşlü helikopterlerin katkısıyla gece boyunca kurtarma çalışmaları devam etti. Mahsur kalan vatandaşlar, helikopterlerle yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopter pistine taşındı ve burada sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldı. Ayrıca psikososyal destek de sağlandı.

Toplamda 174 kişi kurtarıldı ve operasyonun sonunda son kurtarılan kişi Deniz Ergelen oldu. Ergelen, kurtarıldıktan sonra heyecanlı ve yorgun olduğunu ifade etti ve sağlık ekipleri tarafından ambulansa alındı.

Bakmadan Geçme