Antibiyotik Özelliğiyle Bu Peynir Çok Şifalı

Geçmiş yıllardan günümüze kadar gelen bu peynirin alıcısı oldukça fazla. Yöreden yöreye farklılık gösteren bu peynirin yapım aşaması zahmetli olsa da faydasıyla adeta şifa kaynağı.

KONYA HABER: Türkiye’de Kars, Erzurum, Erzincan, Konya ve Ardahan illerinde yapılan küflü peynir Türk damak tadına uygun olarak üretimi yapılmaktadır. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde farklı aromalarda yapılan bu peynir birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Antibiyotik Özelliğiyle Bu Peynir Çok Şifalı

Özellikle Konya yöresinin de fazla tüketilen peynirin sağlığımıza faydasını saymakla bitmiyor. Antiseptik olarak bilinen küflü peynirin işte faydaları…

Antibiyotik Özelliğiyle Bu Peynir Çok Şifalı

*Kalsiyum açısından oldukça faydalı. Tüm süt ürünlerinde olduğu gibi kalsiyum açısından zengin olan küflü peynirler, kemik, diş ve eklemlere oldukça büyük fayda sağlamaktadır. 
*Antibiyotik özelliğiyle küflü peynir ürünlerini düzenli olarak tükettiğiniz takdirde ağızda oluşan yaraları iyileştirme özelliği de bulunmaktadır. 
*Romatizma ve kemik erimesi gibi rahatsızlıkların oluşmasının önüne geçerek bu rahatsızlıkların tedavi edilmesinde kullanılmaktadır.
*Küflü peynir içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücut için güçlü bir antibiyotiktir. Bu sebeple düzenli tüketildiğinde vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hale getirerek mikroplara karşı kalkan vazifesi görür. 
*İçerdiği vitaminler sayesinde vücut direncini arttırmaktadır.
*Küflü peynir, tüm bu yararları sayesinde çocukların beden gelişimine katkı sağlaması sebebiyle çocukların küçük yaşlardan itibaren tüketmeye başlaması gereken bir gıda maddesidir.
 

 

 

Bakmadan Geçme