Apple ve Nokia arasında anlaşma gerçekleştirildi

Apple ve Nokia arasında, 5G teknolojilerinin de dahil olduğu bir patent anlaşması imzalandı.

Apple ve Nokia arasında anlaşma gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akıllı telefon sektörünün geçmiş hükümdarı ve şimdiki hükümdarı Apple ile Nokia, yıllardır birbirlerine karşı patent ihlali iddialarıyla dava açıyordu. Bu davalar, tahmin edebileceği gibi iki şirkete de hem zaman hem de para kaybına neden oluyordu.

Bu duruma bir son vermek için Apple ve Nokia arasında yeni bir patent lisans anlaşması imzalandı. Bu anlaşma sayesinde iki şirket arasındaki 5G teknolojisi de dahil olmak üzere tüm patent davaları sona erecek.

Ayrıca, Apple, Nokia'nın patent portföyünden belirli bir süre boyunca yararlanabilecek.

Anlaşmanın detayları tam olarak açıklanmadı fakat Apple'ın Nokia'ya önemli bir ödeme yapacağı ve ileride de gelir paylaşımına gireceği belirtildi. Anlaşma kapsamında, Apple'ın Nokia'nın ağ altyapısı, video kodlama, kablosuz sarj gibi alanlarda patentlerini kullanabileceği ifade edildi.

Nokia, anlaşmadan güçlü taraf olarak ayrıldı çünlü şirketin benzersiz teknolojileri ve uzun bir patent ve teknoloji portföyü var. Nokia, 5G teknolojisiyle ilgili 5.500 patent de dahil olmak üzere toplam 20.0002'den fazla patente sahip. Bu anlaşma kapsamında Apple, çok sayıda patente erişebilecek.

 

Bakmadan Geçme