• Haberler
  • Ekonomi
  • Arabası olanlar aman dikkat: Hemen kontrol edin 1600 lira cezası var!

Arabası olanlar aman dikkat: Hemen kontrol edin 1600 lira cezası var!

Araba sahiplerini ilgilendiren son haber trafik cezalarından geldi. Buna göre artık plakaları istenilen gibi olmayan sürücüler ceza ödemek zorunda kalacak.

Arabası olanlar aman dikkat: Hemen kontrol edin 1600 lira cezası var!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milyonlarca araç sürücüsünün bilmediği bir kural daha bulunuyor.

Buna göre araç sahipleri trafikte plakaları çok belli olmadan araç kullandıklarında kendilerine kesilecek yeni bir ceza bulunuyor, işte 1.671 TL ödememek için yapmanız gerekenler.

1.671 TL CEZA 
1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yeni trafik yasası, plaka okunurluğunu bozan araç sahiplerine 1.671 TL idari para cezası verileceği belirtilerek bu ceza, plaka üzerindeki harf veya rakamları değiştirmek, plakayı kapatmak, plakayı eğmek veya kırmak, plakayı kirletmek veya boyamak gibi eylemler için uygulanacağı ifade edildi. 

Aracının plakasının okunurluğunu engelleyecek değişiklikler yapana 1.671 TL ceza verileceği ifade edilerek bu, trafik güvenliğini ve plaka tanıma sistemlerini olumsuz etkileyen bir davranış olduğu vurgulandı. 

SAKIN ENGELLEMEYİN
Bu nedenle, araç sahiplerinin plakalarını orijinal halinde bırakmaları veya değiştirmeleri gerekiyorsa resmi kurallara uygun şekilde yapmaları önemli olduğu belirtilerek aksi takdirde, hem kendileri hem de diğer sürücüler için risk oluşturabilecekleri aktarıldı. 

Plakasını değiştiren veya okunmasını engelleyen araç sahipleri, trafik ekipleri tarafından tespit edildiklerinde 1.671 TL idari para cezasına çarptırılacakları belirtilerek bu ceza, 2023 yılında yürürlüğe giren yeni trafik kanununa göre belirlendiği vurgulandı. 
 

Bakmadan Geçme