• Haberler
  • Güncel
  • Araç Fiyatlarında Listeler Yenileniyor: Her Bakan Aynı Uyarıyla Karşılaşıyor!

Araç Fiyatlarında Listeler Yenileniyor: Her Bakan Aynı Uyarıyla Karşılaşıyor!

Otomotiv sektörü 2024 yılına hızlı giriş yaptı. Bir önceki yılın fiyatları yenilenmeye başladı.

Araç Fiyatlarında Listeler Yenileniyor: Her Bakan Aynı Uyarıyla Karşılaşıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pek çok popüler firmanın resmi internet sitesi üzerinden fiyat listesine ulaşılmaya çalışıldığında hep aynı manzara ile karşılaşıldı. Yeni yılda yeni aracına kavuşabilmek için araştırmaya başlayanlar “fiyatlarımız güncelleniyor” yazısı ile karşılaşıyor.

Yeni yılın ilk zammı otomotiv sektörüne nasıl yansıyacak? heyecanla beklenirken markaların fiyat güncelleme döneminde yapacakları artış bireysel bütçeyi nasıl etkileyecek?

Kredide Nasıl Bir Değişim Yaşanacak?

Bankaların kredi verme oranlarında nasıl bir değişim yaşanacak? merak ediliyor. 2024 yılının ilk araçlarının üretilmesi ve piyasaya sürülmesi için ise 15 ile 30 gün arasında bir süreç bekleniyor.

İthal araçlar için ise 1 ile 3 ay arasında süre veriliyor. Bu nedenle markaların ellerinde bulunan bir yaşındaki araçlarını müşteriye satma yarışında olacakları ifade ediyorlar.

Maliyetler Neden Artıyor?

Otomotiv piyasalarında meydana gelen bu zamların sebebi olarak görülürken son dönemlerde enflasyonda başlayan hızlı artışta bu durumu tetikliyor. Otomobilin ithal parçalarına ulaşabilmek sanılandan daha yüksek maliyete sebep oluyor.

 

Bakmadan Geçme