Araç sahipleri dikkat: Motorin ilk kez bu fiyata satılacak

Dolar ve brent petrole yaşanan artış sonra akaryakıt fiyatları da yukarı gelmeye devam ediyor. İşte motorinin tarihe geçecek yeni fiyatı...

Araç sahipleri dikkat: Motorin ilk kez bu fiyata satılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akaryakıt ürün grubundan olan benzin ve motorin dünya genelinde en çok kullanılan yakıtlar olarak dikkat çekiyor. Bu yakıtlarla çalışan milyonlarca otomobil var. Dünyada üretim yapan otomobil firmaları bir zamanlar daha çok motorin ile çalışan araçlar üretiyordu. Hava kirliliğini azaltmak maksadıyla son yıllarda benzinli araç üretimi arttı.

Öyle ki bilindik otomobil üreticileri motorin ile çalışan otomobil üretimini durdurdu ve benzin ile çalışanları üretmeye odaklandı. Aynı zamanda havayı hiç kirletmeyen bir motora sahip araçların üretimine de başlandı. Elektrikli otomobil üretimi son yıllarda hız kazandı.

Türkiye şuan elektrikli otomobil üreten ülkelerden bir tanesi. Yerli otomobil olan TOGG'un üretimi son hız devam ediyor. Küresel ölçekte elektrikli otomobil üreten bilindik firmalar var. Her ne kadar elektrikli otomobil üretimi artsa da yer yüzünde benzin ve motorinli araçların sayısı hayli fazla. Özellikle Türkiye'de motorin ile çalışan otomobil sayısı ciddi anlamda yüksek.

Durum böyle olunca ülke genelinde benzin ve motorin fiyatlarını vatandaş dikkatle takip ediyor. Son haftalarda gelen zamlarla motorinin litre fiyatı 35 liraya dayandı. Edinilen bilgiye göre motorine yeni bir zam daha gelecek.

Bahsi geçen zammın miktarı litre başına 1 lira 45 kuruş olarak yansıtılacak. Böylece 1 litre motorinin fiyatı 36 lirayı aşacak. Bu da motorin fiyatlarında bir ilk olarak tarihe geçecek. Önümüzdeki günlerde piyasa koşullarına göre yeni zamların yansıtılabileceği söyleniyor.

Bakmadan Geçme