Araç ve gayrimenkul ilanı verenler dikkat! Bunu yapmayanlara 100 bin liraya varan ceza kesilecek

1 Kasım tarihinden itibaren araç ve gayrimenkul satışlarında yeni dönem başlıyor. Yapılan yeni düzenleme ile araç ve gayrimenkul ilanı veren kişilerden, ilana koyulan mallarla ilgili bağlantılarını kanıtlayan belgeler istenecek. Yeni düzenlemeye uymayan kişilere ise ceza kesilecek.

1 Kasım tarihinden itibaren, gayrimenkul ve araç satışında yeni döneme giriliyor. Yapılan yeni düzenleme ile, gayrimenkul ve araç ilanı veren kişilerden, ilana verilen mallarla olan bağlantılarını kanıtlayan belgeler istenecek.

Gayrimenkul ve araç ilanlarına yeni gelen düzenlemeler ile ilgili değişiklikler Ticaret Bakanlığı tarafından getirildi. Yeni düzenleme ile gayrimenkul ilanlarına, ilanın doğruluğunu teyit etmek için e-Devlet kapısı ve web tapu üzerinden alınan belgeler konulacak. Aynı kural, araç alım satım işlemleri içinde olacak. Araç ilanlarında ruhsat ve ikinci el satış belgeleri sorgulanacak.

Edinilen bilgilere göre, sorgulama ve yetki belgelesi olmayan ilan sahiplerine 10 bin TL ile 100 bin TL arasında para cezası kesilecek. 

Otomotiv Data Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, bu uygulamanın dolandırıcılık riskini azaltacağını ve tüketicilerin güvenini artıracağını belirterek, "Bu sayede güvenilir satış işlemleri ve şeffaf piyasa koşulları, fiyatların gerçek piyasa koşullarını daha iyi yansıtmasına yardımcı olacaktır," dedi.

Bakmadan Geçme