Ardıçlı TOKİ Sakinleri Soruyor: Kar Yağarsa Buraya Otobüs Gelebilecek mi?

Akademi Mahallesi Ardıçlı TOKİ konutlarında yaşayan yaklaşık 10 bin kişi, kış mevsiminde ulaşımla ilgili alınacak tedbirlere odaklandı. Geçtiğimiz yıl kar yağışının ardından ortaya çıkan ulaşım sıkıntılarının bu sene de devam edip etmeyeceği yönündeki endişeleri süren mahalle sakinleri için, bölgedeki otobüs seferlerinin nasıl düzenleneceği büyük merak konusu oldu.

2022 yılında Selçuklu ilçesi Akademi Mahallesi’nde tamamlanarak teslim edilen Ardıçlı TOKİ konutları ulaşım sorunlarının çözülmesini bekliyor. 6 etaplı ve halihazırda 10 bini aşkın nüfusa sahip bölgede en büyük korku soğuk ve yağışlı geçecek kış mevsimi…

Geçen yıl yaşanan kar yağışında, Ardıçlı TOKİ sakinlerinin defaatle Beyhekim Hastanesi önünde indirilip, yürümek zorunda bırakılması dolayısıyla büyük mağduriyetler yaşanmıştı. Bu deneyim, kışın kar yağdığında nasıl bir ulaşım hizmeti alacakları konusunda mahalle sakinlerinin endişelerini yineledi.

Dik yokuşu dolayısıyla yaz aylarının ortalarında bile ciddi kazaların yaşandığı mahallede; kışın yağacak kar ve ardından oluşacak buzlanma muhtemel kaza riskini artırıyor. Ulaşımla alakalı sorunlar bunlarla da bitmiyor. Toplu ulaşım konusunda da beklentileri olan mahalle sakinleri Konya Büyükşehir Belediyesi’ne akıllarındaki soruları ilettiler.

Ardıçlı TOKİ sakinlerinin akıllarındaki en önemli sorular ise şöyle:

KAR YAĞDIĞINDA OTOBÜSLER NEREDE DURACAK?

Ardıçlı TOKİ sakinleri, kar yağdığında otobüslerin Beyhekim Hastanesi önünde mi duracağı yoksa mahalle içine kadar gelip gelmeyeceği konusundaki meraklarının giderilmesini bekliyor. Geçen yılki sıkıntıların tekrarlanmaması için yeni bir düzenleme yapılacak mı?

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR BELİRLENECEK Mİ?

Kar yağışına karşı etkili bir önlem alınacak mı? Yolların düzeni veya alternatif güzergahlar gibi çalışmalar planlanıyor mu?

YOLCU YOĞUNLUĞUNU AZALTMAK İÇİN EK SEFERLER VE YENİ HAT OLUŞTURULACAK MI?

51 ve 61 numaralı otobüslere ek olarak 114, 101 ve 60 numaralı otobüsler Ardıçlı TOKİ'ye yönlendirilecek mi? Böylece yoğunluğun azaltılmasıyla daha etkin bir toplu ulaşım sağlanabilecek mi?

ŞEHİR MERKEZİNE DİREKT ULAŞIM ALTERNATİFLERİ

Ardıçlı TOKİ'den şehir içine daha hızlı ve doğrudan ulaşım sağlanacak mı? Bu konuda yeni bir toplu ulaşım alternatifi düşünülüyor mu?

OTOBÜS HAREKET MERKEZİ VE DOLMUŞ SEFERLERİ

Otobüs hareket merkezi kurulacak mı? Ardıçlı TOKİ'ye dolmuş seferleriyle düzenli olarak ulaşımın daha hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanacak mı?

JAPON PARKI DURAĞINDAKİ YOĞUNLUK İÇİN TURNİKE SİSTEMİ MÜMKÜN MÜ?

Tramvaydan inerek ring yapan 51 ve 61 nolu otobüslere binmek için bekleyen vatandaşların oluşturduğu yoğunluğun azaltılması için Kültürpark ve Teksas duraklarındakine benzer bir turnike sisteminin Japon Parkı durağında da mümkün olup olmayacağı merak ediliyor.

MUHTEMEL TRAFİK KAZALARI İÇİN ÖNLEM ALINACAK MI?

Ardıçlı TOKİ sakinlerinin en büyük korkusu ise trafik kazaları. Özellikle çocukları taşıyan okul servislerinin bu yollarda kaza yapma olasılığı çok yüksek. Bu yüzden öncelikli olarak trafik kazalarını önleyecek bir çalışma bekleniyor.

Ardıçlı TOKİ Sakinleri Soruyor: Kar Yağarsa Buraya Otobüs Gelebilecek mi?
Ardıçlı TOKİ Sakinleri Soruyor: Kar Yağarsa Buraya Otobüs Gelebilecek mi?
Ardıçlı TOKİ Sakinleri Soruyor: Kar Yağarsa Buraya Otobüs Gelebilecek mi?
Özel Haber
Yorumlar 6
Mehmet 26 Kasım 2023 07:47

biraz sabrı ve şükrü öğrenin bedavaya yakın eviniz oluyor. hala nankörlük ediyorsunuz

Yusuf izzet 24 Kasım 2023 09:35

Konyalı düz ovaya alışık olunca kendini cidden dağ başında oturuyorum sanıyor. Hiç ankaraya erzuruma malatyaya gitmedinmi. Şuan malatya beydağına kar yağdı sabahlatı heryer buz. Halk da alışık sürücülerde alışık. Konyalıyı konyadan çok düşünen yönetic0ileriniz var. Bu ne korkaklık. Biraz şükür lazım... cenabı Allah şükredinizki, şükrünüzü artırayım diyor

Yaşar bugur 24 Kasım 2023 01:19

Ardıçlı şahıslar iki yüzbin daire alaçaksın ve üç bin daire alaçaksın birde on bin kiraya vereçeksiniz birde sorunsuz yaşamak isteyeçeksin bugün üç yüzbin paraya konyada bir oda verilmekde sabır edin devlet size hediye daire verdi buna bile sızlanıyorsunuz herşeyi devletden ve belediyeden beklemek çok açımasızlık insan biraz etrafına bir bakar ardınçlı insanlar sizi anlamak zor fedakar olmanız gerekmezmi burda bir yanlışlık var kasteçilere verilen daire vermek yanlışlık araştırsınlar kaçtane kasetçi oturmakda insanlar çıkarı için bu haberler satlıga çıkarılıyor iki milyon istiyorsunuz bunun neresi adalet üç yüz bine aldıgın daireye iki milyon istemek size yakışı yormu ardınçlı

Mağdur 24 Kasım 2023 00:44

Ardıçlı TOKİ konutları Ulaşımı problemse neden buraya yapıldı 5.etap halen ısıtma sorunu yaşıyor Sokak lambaları yanmıyor Sokak köpekleri ring atıyor diyorum ki burayı unutan SEÇİMDE KAYBEDER....

Hasan kömürcü 23 Kasım 2023 23:57

Ardıclı toki akademi mah si en idal yol selcuk tıp fakülte hastanesi tarafından güzergah acılması

Toki sakini. 23 Kasım 2023 17:58

Aklımda ki soruları sormuşlar. Haber için teşekkürler. Sabahın karanlığında kışın aşağı inmek çok büyük bir eziyet. Yetkililerden şimdiden bu konu hakkında çözüm üretmelerini bekliyorum. Heleki meteoroloji uzmanları bu yıl ELNİNO KIŞI bekliyorken bu yıl bu konuya kalıcı çözümler üretilmeli.

Bakmadan Geçme