Arslan: öğrencilerimiz arasında ayrımcılık yapmıyoruz

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Konya Şube Başkanı Murat Arslan, yabancı öğrencilere yurt, burs, barınma gibi imkanlar sunduklarını söyledi. Arslan 'Öğrenciler arasında gayrimüslim olanlarda var, ayrımcılık yapmıyoruz. Hatta Hristiyan öğrencilerimiz ülkelerine gidince, Müslümanlara olan ön yargıları yıkacaklardır' dedi.

Murat Arslan “ Konya’da 140 ülkeden gelen 6000 civarında öğrencimiz var. Afganistan,İran ve Kazakistan ülkelerinden öğrencilerimiz var ama  en çok Suriyeliler var. Ayrıca Balkanlardan ve dünyanın her bir yanından öğrencimiz var” dedi.


İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği’nin yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Arslan, en baştaki amaçlarının ise rehberlik ve danışmanlık sunarak farklı bir kültürden gelen uluslar arası öğrencilere yardımcı olmak, Türk kültürünü ve tarihini öğrencilere tanıtmak olduğunu söyledi.


Derneklerinde sadece Müslüman öğrencilerin olmadığını belirten Başkan Arslan, “Gayrimüslim öğrencilerimiz var, ayrımcılık yapmıyoruz. Ayrıca Ramazan’da kurduğumuz iftar sofralarına hep birlikte gönüllü şeklinde katılıyorlar ve ülkelerine gittiklerinde de Müslümanlara olan ön yargıları Hristiyan öğrencilerimiz yıkacaklardır. Dünyanın birçok yerinde Türkler için de ön yargılı bir yaklaşım var ama öğrenciler burada iyi yaşadığı sürece ülkelerine döndüklerinde Türklerin aslında çok misafirperver olduğunu söyleyecekler.” dedi.


Son olarak ise Murat Arslan, yabancı dil sayısı fazla olduğu için dış ticaret alanında öğrencilere sanayiden talep olduğunun altını çizerek konuşmasını tamamladı.

FOTOĞRAF: ABDULLAH GÜLDAĞI

Arslan: öğrencilerimiz arasında ayrımcılık yapmıyoruz

Bakmadan Geçme