Artan enflasyonla birlikte düğün sahiplerinin cebi yanıyor

Enflasyonun yükselmesi ve hayat pahalılığı her sektörü olduğu gibi yaz mevsiminin gözdesi düğün sektörünü de etkiledi. Konya da düğün yapacak aileler kara kara düşünürken salon sahipleri ise insanların bu duruma alıştığını ve işlerinin çok iyi olduğunu ifade ediyor.

Artan enflasyonla birlikte düğün sahiplerinin cebi yanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düğün sezonun açılmasıyla, Konya’nın olmazsa olmazı yemekli düğün fiyatları düğün sahiplerinin ceplerini yakıyor. Geçen yıllara oranla düğün salonlarının fiyatlarında ciddi artış olduğunu dile getiren düğün salonu sahibi Hamit Eke, “Geçen yıla oranla düğün salonu fiyatları ortalama yüzde 40-55 arasında artış gösterdi. İki çeşit düğün şekli var. Yemekli ve yemeksiz düğün. Yemeksiz düğün dediğimiz pastalı düğün. Bu yılın düğün sezonu için yemekli düğün için kişi başı 100 TL- 130 TL arası banda oturdu. Yemeksiz düğün yani pastalı düğün dediğimiz de ise kişi başı 85 TL- 100 TL arasında fiyatlar sabitlenmiş, oturmuş durumda” ifadelerini kullandı. 

Artan enflasyonla birlikte düğün sahiplerinin cebi yanıyor


Düğün salonu fiyatlarının yükselmesinin başlıca etkenleri olduğunu ifade eden Hamit Eke, “Düğün salonların fiyatlarının yükselmesini etkileyen sebeplerden en önemli etken genel enflasyonun çok yüksek olması. Yani gelen enflasyon gıdaların, yiyeceklerin ve imalatlardaki fiyat artışına neden oluyor. Bu fiyat artışlarının yüzde 70-80 seviyeye gelmesi. Bu fiyat artışlarının seviyesinin bizlere yansıması ise yüzde 50-55 bandında oluyor” şeklinde konuştu.


'YEMEKLİ DÜĞÜN TERCİHİ DÜŞTÜ'
Yemekli düğün fiyatlarının artmasıyla düğün sahiplerinin yemeksiz düğüne yöneldiğini belirten Eke, “Şu an için yemekli düğünün fiyatları yüksek olduğundan pastalı düğün tercihi genelde daha fazla. Daha önce yemekli ve yemeksiz düğün tercih oranı yüzde 50 iken yemeksiz yani pastalı düğün de yüzde 50 şeklindeydi. Fakat şu an ki durumda bu yüzdelik oran 70’e 30 oranlık bir seviyeye geldi. Açıkçası artık yemekli düğün tercihi düşmüş durumda” dedi.

Artan enflasyonla birlikte düğün sahiplerinin cebi yanıyor


'İNSANLAR YÜKSEK FİYATLARI KANIKSAMIŞ DURUMDA'
Bu yıl ki düğün sezonunda, düğün salonlarının fiyatlarında herhangi bir artış beklemediğini ifade eden Eke, sözlerine şöyle devam etti: “ Seçimlerden sonra düğün salon fiyatlarında bir artış bekleniyordu. Benim şahsi kanaatim seçimlerle beraber bir artış beklemiyorum. Fiyatların bu seviyelerde kalacağını düşünüyorum. Gelen enflasyon durumu belli olduğu için de fiyatlar açısından çok büyük tepkiler de gelmiyor. Ama tabii ki düğün sahiplerince pazarlık payı oluşuyor. Pazarlık olsa da genel enflasyon yüksek olduğundan insanlar bunu kanıksamış durumda.”
 

Bakmadan Geçme