Asder Konya İl Başkanı Mehmet Kanmaz'dan kınama

Adaleti Savunanlar Derneği Konya İl Başkanı Mehmet Kanmaz İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırıyı kınadı ve konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Asder Konya İl Başkanı Mehmet Kanmaz'dan kınama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adaleti Savunanlar Derneği Konya İl Başkanı Mehmet Kanmaz'ın basın açıklaması şöyle:

"İslam coğrafyasının merkezindeki İnsanlığın fitne yuvası İsrail’in hadsiz saldırıları sonu cunda,Mescid-i Aksamız’da 09-10-11 Mayıs günlerin‘de yine yaklaşık 45 şehit 200 Müslüman’ın yaralandığını şu mübarek günde içimiz sızlayarak öğrenmiş bulunuyoruz.

Bu saldırıların vakti Normal bir günde değil maalesef Mescid-i Aksada ve özellikle’de Ramazan ayında yapıldığını dikkatinize sunuyoruz.”Mescid-i Aksa, Müslümanların kırmızı çizgisidir.Efendimiz (S.a.v),Kudüs’e gidemezsek ne yapalım denilince Mescid-i Aksa kandillerinde yakılmak üzere zeytin yağı gönderin’ buyurmuşlardır. Zeytinyağı bir semboldür.

Adaleti savunanlar derneği olarak;Bize düşen tarih boyunca vahyin, tebliğin ve mücahedenin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmak, oranın bir İslam şehri olması için her türlü desteği o topraklara vermektir.

Kudüs coğrafyamızın ayrılmaz bir parçası dır,Çünkü Kudüs demek Mekke demektir, Medine demektir. Kudüs demek Şam, Bağdat, Kahire, Tahran, İstanbul demektir. Kudüs’e sahip çıkmak, İstanbul’a, Konya’ya Bağdat’a, Şam’a, Tahran’a, Beyrut’a, Kahire’ ye ve Mekke’ye sahip çıkmaktır.

İsrail kurulduğu günden itibaren sistematik biçimde işgal ve soykırım suçu işlemektedir.

Uluslararası örgütlerin, kurumların İsrail’in kural tanımaz tavrına karşı bir araya gelmesi gerektiğini ifade ediyoruz.

Bu kurumlar İsrail’in tavrına karşı sessizliğini koruduğu müddetçe bu saldırılar devam edecek, Filistin’de barıştan ve uzlaşıdan söz etmek mümkün olmayacaktır. Geçmişin acılarını Müslümanlar üzerinden ödetmeye çalışan İsrail, Filistin toplumunun varlığını hiçe saymakta ve kurulduğu günden itibaren sistematik biçimde işgal ve soykırım suçları işlemektedir.

BM, AB,UNESCO, IIT nezdinde yürütülen süreçlere ilave olarak tüm insanlık ve uluslararası kurumlar birlikte hareket ederek Siyonistlerin oldubittilerini önleyecek girişimleri artırmalıdır kanaatindeyiz.

Mescid-i Aksa için kanımızı akıtmaya ve canımızı vermeye hazırız,tüm Türkiye’de Kudüs dostları ile birlikte İsrail’in hukuksuz uygulamalarına karşı artık devletimiz ile birlikte zulme karşı daha etkin mücadele etme vakti geldi ve geçmektedir.

Adaleti savunanlar derneği olarak;Bütün Filistin ve Kudüs sevdalıları ile birlikte bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Tüm dünyadaki insanları, uluslararası mekaniz maları,adaleti ve hukuku savunan herkesi harekete geçmeye ve İsrail’in attığı bu işgal adımlarını durdurmaya çağırıyoruz.

Bundan sonra söz bitmiştir artık. Bu zalimlere anladığı dilden konuşma vaktidir. TBMM toplanmalıdır.bütün siyasi partiler ortak açık lama yaparak,tez vakitte Filistin’e ziyaret gerçekleştirilip İslam İşbirliği Teşkilatı’nın toplanması sağlanmalıdır.

Bütün islam coğrafyası teyakkuz haline geç melidir,Milyonlarca Kudüs gönüllüsü olarak yola çıkmaya, Aksa için kanımızı akıtmaya ve canımızı vermeye hazırız. Kudüs özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz.

Biz Adeleti savunanlar derneği olarak;Bütün duyarlı kesimleri bir kez daha sahaya inme ye,toplumu İsrail mallarına karşı daha etkin mücadele etmeye davet ediyoruz." şeklinde görüşlere yer verdi.

Bakmadan Geçme