Asgari ücret belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'le yapılan toplantının ardından asgari ücret açıklandı.

Asgari ücret belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milyonlarca işçinin sabırsızlıkla beklediği asgari ücret zammını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.Erdoğan, asgari ücretin 3 bin TL zamla 8 bin 500 TL olduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti kamuoyuna açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne emekçilerimizin haklarının yenmesine ne işverenlerimizin üzerine altından kalkamayacakları yük bindirilerek istihdamın zarar görmesine rıza gösteririz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

 “Samimi bir gayret gösterdik”

Asgari ücretin açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ücret artışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Taraflar arasında anlaşma için gayret gösterdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,” Taraflar arasında makul bir rakam üzerinde anlaşma sağlanması için samimi bir gayret gösterdik” dedi.

Asgari ücretteki artış oranı 2021 yılına göre değerlendiren Erdoğan,” Yılık ortalama artış oranı yüzde 70 üzerinde oldu” şeklinde konuştu.

2021 yılındaki ara zamma değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan,” Beklenmedik tabloda ara zam yapmaktan kaçınmayız” İfadelerine yer verdi.

"(Asgari ücret) Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan kaçınmayız. Ülkemizde her kesim gibi çalışanlarımızın gelir ve refah seviyesini artırmış bir yönetim olarak hiç kimsenin hakkının zayi olmasına meydan vermeyiz."

Erdoğan, "Bu ay enflasyonun hızla düşüşüne şahitlik edeceğiz. Enflasyonu (2023) yıl ortasında yüzde 30, yıl sonunda yüzde 20'li rakamlara indirmekte kararlıyız." dedi.

 

 

 

Bakmadan Geçme