Asgari ücret ne kadar olacak? İşte uzmanın hesapladığı rakam...

Hükümet ve sendikalar arasında asgari ücrete ilişkin ara zam görüşmeleri sürerken, uzmanlar TÜİK'in Açlık Endeksi'ne dayanarak olası bir rakamı hesapladı

Asgari ücret ne kadar olacak? İşte uzmanın hesapladığı rakam...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hükümet, işverenler ve sendikalar arasında asgari ücrete yönelik ara zam görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in 500 dolar talebi üzerinde pazarlıkların sürdüğü belirtilirken bu süreçte uzmanlar, maaş zamlarında dikkate alınan TÜİK'in Açlık Endeksi'ne dayanarak olası zam oranını hesapladı.

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, yaptığı hesaplamada temmuz ayında net asgari ücretin yüzde 28 artışla 10.880 TL olacağını ifade etti. Kara, "Düz bir rakam olması için belki yüzde 29.3 zamla 11.000 TL'ye de tamamlanabilir" şeklinde konuştu.

HESABI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Prof. Dr. Hakan Kara ayrıca, TÜİK'in 'Açlık Endeksi' ve 'Asgari Ücret' grafiğini Twitter hesabından paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

“Asgari ücret ne olur? Son dönemde genelde TÜRK-İŞ açlık endeksi referans alınıyor. Yine öyle olursa (Haziran’da endeksin yüzde 5 artacağını varsayarak) Temmuz’da net asgari ücretin yüzde 28 artışla 10.880 TL olması beklenir. Düz olsun diye belki 11.000 ’e de tamamlanabilir (yüzde 29,3 artış).”

Bakmadan Geçme