Asgari ücret zammından sonra günlük 100 lira destek: İşte almak için tek yapmanız gereken

Maaşların yetersizliği nedeniyle hükümet, geçici bir çözüm olarak ara zam uygulamasını onayladı ve asgari ücreti 11 bin 402 liraya yükseltti. Ayrıca, hükümet tarafından duyurulan bir yardım da mevcut. İşte, bu yardımın ayrıntıları...

Asgari ücret zammından sonra günlük 100 lira destek: İşte almak için tek yapmanız gereken
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul'un haberine göre; 2023 Temmuz-Aralık döneminde sigorta primine esas alınan kazanç miktarı olan 105,75 TL, yemek bedelinden feragat edilecek.  “İşverenler tarafından, işçilere sağlanan sosyal yardımlar sebebiyle asgari ücretten herhangi bir indirim yapılamaz” hükmü gereğince yemek bedeli asgari ücrete ilave olarak verilecek.

Sigorta primine esas kazanç tabanlarına göre, SGK çocuk parası aylık 268,29 aile yardımı da 1 bin 341 liraya çıkacak. Alt sınırdan Bağ-Kur prim tutarı 4 bin 628, tarım Bağ-Kur sigortalıların ödeyecekleri prim tutarı da 4 bin 628 lira olarak uygulanacak. Ev hizmetlerinde 10 günden fazla çalışan bakıcı, temizlikçi gibi çalışanların ödeyecekleri sigorta primi aylık 5 bin 30 lira, ayda 10 günden az çalışanlar için 8,95 lira üzerinden hesaplama yapılacak.

2023 Asgari Ücret yeni tutar açıklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından gerçekleştirilen 3. toplantı sonrasında kameralar karşısına geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücret tutarını 11.402 TL olarak açıkladı. Böylelikle yeni asgari ücret 4 zamla 11 bin 402 liraya yükseldi.

Bakmadan Geçme