• Haberler
  • Ekonomi
  • Asgari ücrete gelecek zam basına düştü: İşte milyonların alacağı yeni maaş...

Asgari ücrete gelecek zam basına düştü: İşte milyonların alacağı yeni maaş...

Geride bıraktığımız dönemde hükümet kimseyi enflasyon altında ezdirmek istemediğini söylerken, asgari ücrete gelecek yeni zam oranı ortaya çıktı. İşte ocak ayında asgari ücretle çalışanların işverenlerinden alacağı yeni maaş.

Asgari ücrete gelecek zam basına düştü: İşte milyonların alacağı yeni maaş...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ocak ayının giderek yaklaşmasıyla birlikte milyonlarI asgari ücrete gelecek zam heyecanı sardı. İşverenler asgari ücretin çok fazla artmasını istemezken, işçiler ise geçim darlığı nedeniyle maaşların büyük oranda yükselmesini istiyor.

Ankara kulislerinde dolaşan bilgilere göre ise hükümet memur maaşlarına yaptığı %40 zam sonrasında asgari ücretleri de sevindirecek yeni bir zamanın üzerinde çalışıyor. İşte basında dolaşan yeni rakam.

BEKLENTİ YÜKSEK

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamaları sonrasında memurların yüzde 45 civarında bir zam alacakları konuşulmuştu. Memur zammında enflasyon oranının etkisi büyük olmuştu, çünkü memurlar için yüzde 10'luk bir enflasyon farkı oluşmuştu. Hükümetin memur zammı teklifi yüzde 15 + yüzde 10 şeklinde kabul edilmişti, böylece memurların Ocak ayındaki zam oranı yüzde 15 olarak netleşti.

Asgari ücrete gelecek zam basına düştü: İşte milyonların alacağı yeni maaş...

Asgari ücretli işçiler için de benzer bir zam beklentisi söz konusu. Ankara kulislerine göre, asgari ücretlilerin maaşları memur maaşlarına paralel olarak artırılabilir. Asgari ücretin enflasyonla doğru orantılı olarak artırılması bekleniyor, bu da zam oranının yüzde 40'a çıkabileceği anlamına geliyor.

Enflasyon rakamları, asgari ücretli çalışanların maaşının şimdiden 13 bin 618 liraya çıkabileceğini gösteriyor. Yapılacak yüzde 40'lık artışla bir sonraki asgari ücret 15 bin 962 liraya yükselirken, refah payının da eklenmesiyle yüzde 45 zamla asgari ücret 16 bin liranın üzerine çıkabilir.

Bakmadan Geçme